All Seasons Veranda’s

Project in Rijmenam

De harmonische band tussen woning, woonextensie en overdekt terras, getuigt van een weldoordachte architecturale visie. Als kers op de taart is er de brede lichtstraat, die interieur en exterieur verbindt.

 

De tuin als decor voor wonen en werk

De ontwerpers van All Seasons Veranda’s leefden zich in in de architectuur van de ruime hedendaagse woning en borduurden daar op bijzonder elegante wijze op verder. Ze bedachten een gevarieerd

ontwerp voor een multifunctionele beleving, die de woning een opmerkelijke meerwaarde verleent voor werk en ontspanning.

 

Het ontwerp grijpt om een hoek van de woning en voorziet enerzijds in een zeer ruim overdekt terras met hoge bewoonbaarheidsfactor en anderzijds in een bijzonder heldere leef- en

werkruimte. Beide eenheden versmelten naadloos met elkaar en worden perfect geïntegreerd in de architectuur van de woning. Het overdekte terras is naar de tuin georiënteerd en

kijkt uit over het zwembad dat in de diepte van het bouwperceel is doorgestoken. De woonextensie zit tegen de zijkant van de woning aan en haalt daardoor de mooi volgroeide groene

scheiding met het volgende perceel als aangenaam groen decor in huis.

 

Architectuur aanvoelen

De uitbouw aan de zijgevel is opmerkelijk licht en oogt helemaal niet als een latere toevoeging aan de woning. Dat is zowel het resultaat van het ontwerp zelf als van de constructie

die bijna volledig aanleunt bij woningbouw en nog weinig gemeen heeft met verandabouw. Tegenover de groene scheiding met de buren is een aaneenschakeling van kamerhoge glaspanelen

uitgezet. Het super isolerend glas is gevat in driekamer aluminium profielen. De glaswand is in L-vorm uitgezet, waarbij de korte zijde via een schuifraamdeur de aansluiting met het overdekte terras verzekert.

 

Een architecturale parel is de brede lichtstraat, die bovendien een stuk doorloopt naar buiten, in het plafond van het overdekt terras. De luifel van het overdekt terras is onderaan afgewerkt met cederhout en wordt gesteund door een paar kolommen. De ontwerpers gingen met gevoel voor moderne architectuur tewerk: zo is de uitsprong van de luifel aan de achtergevel even breed als de uitbouw aan de zijkant. De doorsteek van de lichtstraat uit de woonextensie wordt tevens herhaald in de luifel boven de zitgroep.

 

Wisselende beleving

Achteraan de uitbouw aan de zijgevel kijkt een functioneel ingerichte werkplek panoramisch uit over het groene decor links, tot diep in de tuin. Het dominante wit en de rijkelijke lichtinval laten de werkplek opgaan in het groter geheel. Het moderne – witte – zitmeubel met chaise longue, sluit aan op de eigenlijke woonkamer in de woning. Op het overdekt terras is een bijna identieke kopie van het zitmeubel opgesteld in een hoek. Er tegenover, en in het verlengde van de uitbouw aan de zijgevel, is een buiteneetkamer ingericht.

 

Het is hartverwarmend te ervaren hoe het aanvoelen van de architectuur, de functionele invulling van de uitbreiding en de belevingswaarde van elke zone de woning een exponentiële meerwaarde verlenen.

 

Fotografie:  Ink Antwerp

All Seasons Veranda’s

Langestraat 161

B-2240 Zandhoven

Tel. +32 (0) 3 4846638

info@allseasonsverandas.be

www.allseasonsverandas.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op