All Seasons Veranda’s

Project Kapelle Op Den Bos

EEN NIEUWE WOONBELEVING TEMIDDEN VAN HET GROEN

 

RENOVATIEPLANNEN VOOR HET VERNIEUWEN VAN DE KEUKEN GAVEN AANLEIDING TOT EEN GROOTSCHALIGER VERBOUWPROJECT VOOR DE WONING.

 

All Seasons Veranda’s bedacht een concept op basis van het verandamodel ‘English Woodline’, maximaal opgebouwd uit glasvlakken, zodat niet alleen een zeer lichte extra leefruimte ontstaat, maar waar ook rijkelijk het daglicht kan doorstromen in de woning, heel in het bijzonder in de gerenoveerde keuken. Het ontwerp gaat voor een klassieke architectuur, wat resulteert in een stijlvolle uitstraling met ‘grandeur’.

 

De elegantie van traditionele verandabouw

Hoewel het een uitvoering in aluminium betreft, verstaat All Seasons Veranda’s de kunst om de charme van traditionele verandabouw te laten herleven. Zo springt de Victoriaanse kroonlijst meteen in ‘t oog, en verwijst de vogeldraad naar zin voor detail en liefde voor de traditionele verandabouw. De twee trekstangen maken het beeld van geraffineerde verandabouw helemaal af.

Verfijning gaat ook uit van de opbouw van de glasvlakken. Grote verticale glasvlakken die opschieten vanaf de vloer, worden bekroond met een kleiner horizontaal georiënteerd glasvlak – in vakjargon ‘bovenlichten’ genoemd – met fijne kruiskozijnen.

Hier is gekozen voor hoogrendements veiligheidsglas met een U-waarde 1,0W/m²K. Het schilddak is opgebouwd uit zonwerende veiligheidsbeglazing met unieke eigenschappen. De zonwerende werking van het glas laat slechts 22 % infraroodstraling door, terwijl de lichttransmissie tot 40 % beperkt blijft. Voor de montage van de glaspanelen in het schrijnwerk wordt gebruik gemaakt van ‘warm edge spacers’, die ervoor zorgen dat de goede energieprestaties van raam en glas niet ondermijnd worden door ‘lekken’ aan de raakvlakken.

De verandaconstructie meet 8,2 x 5,2 m en is uitgevoerd in gemoffelde aluminium profielen, afgewerkt in RAL-kleur 9011 mat. Voor de structurele draagbalken is gebruik gemaakt van gelamineerde houten balken, ondersteund door stalen steunpalen in dezelfde aluminiumkleurige afwerking.

Rond het schilddak loopt een slank gehouden boord, die aan de binnenzijde is afgewerkt met Gyproc-platen, voorzien van een ‘fix finish’-coating waardoor het plafondkader volledig schilderklaar is.

Aan de buitenzijde loopt een dakgoot rondom het verandavolume, kwalitatief afgewerkt met Master EPDM dakbedekking.

 

Aangenaam vertoeven

De veranda is hoog gebouwd, waardoor ze bij mooi weer helemaal lijkt te verdwijnen voor wie binnen aan tafel mag schuiven. Bovenop de hoge wanden komt nog eens het schilddak met in de nok een paar openzwaaiende glasramen, die bijdragen tot een efficiënte ventilatie en ook nachtkoeling mogelijk maken. Screens aan de buitenzijde laten toe het invallend licht te temperen.

Vloerverwarming, een ideale keuze voor veranda’s, gezien de warmte laag bij de vloer blijft, waar ze gewenst wordt en het zich het best laat voelen, verleent dit project een bijkomende sterke troef. Complementair is er een aircocassette ingebouwd aan de doorgang tussen keuken en veranda. Voor de vloer viel de keuze op een houtimitatie keramische tegel, wat een warme uit straling paart aan eenvoudig onderhoud. De grote tafel herneemt het kleur- en materiaalpalet in een gepoederlakt strak frame als drager voor een tafelblad uit houten planken.

 

Fotografie:  Ink Antwerp

 

All Seasons Veranda’s

Langestraat 161

B-2240 Zandhoven

Tel. +32 (0) 3 4846638

info@allseasonsverandas.be

www.allseasonsverandas.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op