B+ Villas Renovation Interiors

Renovatie van een vierkantshoeve in de Kempen

Renovatie van een vierkantshoeve

Ooit stond op deze plaats in de Antwerpse Kempen een kleine hoeve. In de jaren zeventig werd er een grote vierkantshoeve rond gebouwd, volledig opgetrokken uit recuperatiemateriaal. Het was een mooie woning die echter dringend aan vernieuwing toe was, zowel op het vlak van modern comfort en techniek als op dat van interieurinrichting.

Modern Huishoudelijk comfort

De oude ramen werden vervangen, net als de verwarmingsinstallatie. Overal kwam aangepaste verlichting en een modern domoticasysteem maakte dat het huis voldeed aan de eisen van vandaag. De vloeren werden opgebroken om vloerverwarming te leggen, maar de architect recupereerde de oude kerkdallen en terracottategeltjes. Waar ooit de weinig gebruikte eetkamer lag, kwam een gezellige leefkeuken met een AGA-fornuis in de oude open haard.

Restauratie met behoud van authencititeit

De donkere balken, trappen en deuren, werden gezandstraald en gepatineerd in een lichte kleur waardoor het huis een frisse en tijdloze uitstraling kreeg. Om het authentieke karakter te bewaren, gebruikte de architect ruw pleisterwerk met afgeronde hoeken. Nieuwe materialen werden verouderd, zoals de badkamerlavabo in natuursteen die verzuurd werd en waarin fijne lijntjes gefreesd werden. Losse kastblokken laten de gewelven en plafonds mooi tot hun recht komen.

B+ Villas Renovation Interiors

Nieuwlandlaan 6

Tel. +32 (0)16 553560

info@bplus.com

www.bplus.com

 

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op