The Best Dutch Interior Design 02
Limited Edition. Pre-order nu!

Domus Aurea exclusieve villabouw

Compromisloze luxe villa op toplocatie in Schilde

landelijke luxe villa

Het groene hart van Noord-Antwerpen vormt de ideale omkadering voor smaakvolle residenties met een eigentijdse insteek. Zo ook de klassieke villa die Domus Aurea in 2014 neerzette in ’s-Gravenwezel. Ondanks haar jeugdige leeftijd beheerst deze statige woning haar omgeving alsof ze er altijd gestaan heeft. De residentiële buurt heeft er inderdaad een parel bij: op een van dé toplocaties in een van dé topwijken, deed Domus Aurea een statige, klassieke en Engels aandoende villa verrijzen. Midden in de natuur, maar dan wel in haar gekende, unieke stijl.

 

Hoewel de villa omkaderd wordt door de grootste en oudste bomen van de omgeving, is het toch haast onmogelijk om naast deze residentie kijken. Met een bebouwde oppervlakte van 350 m2(op een perceel van 3500 m2) is dit ook voor Domus Aurea één van de grotere projecten van de laatste jaren.

 

Door de uitstekende verstandhouding tussen de bouwheer en Domus Aurea werd heel het project op amper 15 maanden afgerond, van ontwerp tot bouw. Maar een bepaalde stijl kan je er niet op kleven. Door de kozijnramen die gelijklopen met de gevel, doet het geheel ietwat Engels aan. Maar de oude materialen die gebruikt werden geven dan weer een Normandisch gevoel, terwijl de uniformiteit van materialen en stijlvolle kleuren klassiek cachet toevoegen.

 

De wederkerende patronen van eiken balken, donkere houtsoor- ten en handgemaakte afwerkingen zorgt voor de passende rust in deze woning. Het gebruik van gerecupereerde materialen, zoals de oudbourgondische daktegelpannen, de eiken steunbalken en de Moulonsteen aan de buitenzijde, is een van de stokpaardjes van Domus Aurea en levert een nostalgische feeling in een hedendaags kader op. De perfecte setting voor dit gezin, die met een ruime eetruimte, salon en bar haar prioriteiten op een rijtje heeft: comfort en levenskwaliteit staan voorop!

 

De leefkeuken is comfortabel groot, en ook hier zorgt het gebruik van een beperkt aantal verschillende materialen voor een harmonieuze eenheid met de andere ruimtes. Domotica, technische snufjes en een luxueuze keukenafwerking (aparte koelcel, verschillende ovens, etc.) laten de bewoners toe om hun kookkunsten ten volle te benutten.

 

Ook in het bureau werd klassiek moeiteloos met modern verweven. Het oude bureaumeubel wordt geruggesteund door statige kasten, volledig op maat gemaakt. De donkere lambrisering trekt zich vanuit de kast los en loopt doorheen de hele werkkamer. Door de subtiel aanwezige belichting vormt deze ruimte een oase van rust, met aanwezigheid van tribale kunst, perfect voor het betere denkwerk.

 

Via de traphal, die wordt opgevrolijkt door een Vietnamese graf- wachter stammend uit het begin van de 20ste eeuw (Quest for art) en een antieke stoel, komt de bezoeker op de eerste verdieping terecht. Hier vind je de badkamer, dressing en master bedroom, maar evenzeer de logeerkamer en aparte woonruimte voor de dochter des huizes.

 

In de master bedroom kan je niet anders dan genieten van een verheven slaap, door de hoge plafonds, ondersteund door mooie, ietwat ruwe eiken balken. Idem voor de logeerkamer, die tevens voorzien is van een eigen badkamer. De logeerkamer is misschien de meest bescheiden ruimte in het huis, maar biedt niettemin alles wat een gast kan wensen.

 

In de grote badkamer komt de smaakvolle symmetrie, waar Domus Aurea voor staat, uitstekend tot haar recht. Het centraal gelegen ligbad wordt uitgelicht door grondverlichting, terwijl wastafels aan beider zijden van de kamer de praktische noden van het echtpaar inlossen. Aan de uiteinden van de badkamer zijn het toilet en de inloopdouche gesitueerd, afgewerkt in een mozaïek van bruin Emperadormarmer. Vanuit het ligbad kijk je – indien gewenst – recht door de schuifdeuren en de gang de dressing in, wat een heerlijk imperiaal gevoel teweegbrengt. De klassieke en lichte dressing bestaat naast de centrale tafel volledig uit grote wandkasten.

 

In de kamerindeling van de villa werd gepaste aandacht besteed aan de jongste telg van de familie. Een aparte badkamer, dressing, slaapkamer en bureau zorgt ervoor dat de dochter des huizes in alle comfort kan opgroeien. In deze ruimtes werd veel in wit gewerkt, met een wit- geschilderde parket en composietsteen in de badkamer. Ook de mozaïek kreeg lichte kleuren mee. De kleurigheid van de slaapkamer zorgt toch voor die gezellige, meisjesachtige touch, terwijl in de dressing ruimte genoeg is om de stoutste dromen van de jongedame waar te maken. Haar bureau heeft dan weer alles in huis wat een kind nodig heeft om zich academisch helemaal te ontplooien.

 

Boven en onder de woonverdiepingen vind je nog een uitgebreide wijnkelder – in twee aparte kamers onderverdeeld – en een zolderverdieping. Die laatste biedt eindeloze mogelijkheden als speelkamer of opbergruimte, gezien de beschikbare oppervlakte en prachtige lichtinval, gecreëerd door de grote dakramen. Een lift zorgt ervoor dat alle niveau’s van de villa naadloos met elkaar verbonden blijven. Achteraan vind je de ruime garages terug. Hoewel deze ruimte drie garagepoorten telt, kunnen er dankzij een autolift toch vier wagens parkeren.

 

De inplanting in de omgeving leek een uitdaging op zich, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Er werd gekozen om het groene hart van de buurt zoveel mogelijk te respecteren, zodat de grote bomen hun plaats behielden op het perceel. Het grote zwembad en de rustgevende overdekte terrassen hebben daar allerminst last van. Het terras bestaat immers uit zowel een lounge-gedeelte als een ruime eetplaats, gescheiden – maar niet echt – door een open haard waar je recht doorheen kan kijken. Op elk terras zijn luidsprekers, verlichting en verwarming voorzien, zodat je te allen tijde je favoriete stukje zomer kan creëren.

 

Frank Moelans, zaakvoerder van Domus Aurea, is in ieder geval heel tevreden van hun heterogene maar rustgevende creatie: “Er zitten heel wat elementen in die ons typeren: de gerecupereerde materialen, de uniforme sfeer door de zuinigheid op het aantal materialen, het zachte kleurenpalet, etc. We hebben dit project helemaal zelf kunnen doen, van het ontwerp over de bouw tot de afwerking. Dit perceel is gelegen op een absolute toplocatie, en dat in een top- wijk. Door het gebruik van de juiste verhoudingen, zowel langs de binnen- als de buitenkant, wilden we dus het meeste uit de inplanting halen en geen compromissen sluiten op vlak van kwaliteit. De bedoeling was om hier een klassieke, Engels aandoende villa te zetten, met respect voor deze prachtige omgeving. En daarin zijn we best geslaagd!”

 

Aan de buitenkant vallen de garages achteraan de woning amper op, zoals het hoort. Twee van de drie garagepoorten zijn in dezelfde steen als de villa verwerkt, de derde garage bestaat langs de buiten- zijde volledig uit eikenhout. Zo valt het niet alleen mooi samen met de achter- zijde van de residentie, maar ook met het groen van de tuin.

Tekst: Home Sweet Home

Foto’s : Hendrik Biegs

 

Domus Aurea

Vaartdijk 15/3V1

B 2960 Brecht

Tel. +32(0)3 685 05 85

info@domusaurea.be

www.domusaurea.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op