The Best Belgian Interior Design 01
Pre-order nu!

Groenregie

Moderne wellnesstuin in Reeuwijk

Moderne tuinen

Bij een volledig gerenoveerde woning in Reeuwijk mochten wij een moderne tuin ontwerpen en aanleggen geheel passend bij de stijl van het huis en het moderne interieur met als thema ‘Wellness en loungen’.

 

De allergrootste wens was dat de tuin niet na een paar jaar weer verzakt zou zijn. Het gebied rondom de Reeuwijkse Plassen staat er namelijk bekend om dat de bodem flink kan inklinken. Hierdoor verzakken verhardingsoppervlakken en erfafscheidingen.

 

Om deze wens uit te laten komen is het grootste deel van de tuin op lange stalen buispalen gefundeerd. Op deze palen zijn hardhouten frames gemonteerd in twee verschillende tuinniveaus. Er zijn twee ruime terrassen op het hoogste niveau gemaakt. Deze terrassen sluiten aan bij de woning. Daarnaast is er een vlonder met jacuzzi en buitendouche op het laagste tuinniveau gemaakt. Dit niveau sluit aan op het vaarwater achter de tuin. In de terrassen zijn uitsparingen gemaakt voor de plantvakken, waar een mooie en gevarieerde beplanting is toegepast.

 

De tuin gaf direct na de aanleg al veel privacy en knusse hoekjes. Een zwarte palenwand zorgt voor ‘rugdekking’ bij de moderne loungebank en een hoge en dicht aangeplante bamboehaag geeft samen met de steenstripsmuur met buitendouche de benodigde privacy bij de verdiepte jacuzzi. Leuk detail om te weten is dat het type steenstrips bij de buitendouche geheel overeenkomt met de toegepaste steenstripswand boven het moderne keukenblad in de woning. Zo wordt de sfeer van binnen naar buiten toe doorgetrokken en andersom.

 

Bij regenachtig weer kunnen de dikke kussens van de loungebank opgeborgen worden in een speciaal voor deze tuin gemaakte witte tuinkast met houten deuren. Deze tuinkast is tevens een overbrugging van het hoogteverschil in de tuin en is onderdeel van een grote witte plantenbak in een stuclook uitvoering.

 

De verharding in deze tuin bestaat uit keramische tegels van 60 x 60 cm, welke op uitvulrubbers op het houten frame zijn gelegd, en vlonderdelen van composiet. Ook de trap is van dezelfde vlonderdelen gemaakt. Door dit materiaalgebruik wordt de trap niet glad en zal ook niet verkleuren.

 

Deze verschillende verhardingsmaterialen duiden op verschillende functies: op de vlonder is een comfortabele loungeset met parasol geplaatst, een langgerekt pad van keramische tegels vormt de verbinding tussen de woning en de vlonder bij het water en het grote tegelterras is ingericht als eethoek met een zwarte buitenkeuken van Boretti.

 

De zorgvuldig gekozen beplanting in deze moderne wellnesstuin vraagt weinig onderhoud en geeft sfeer aan de tuin. De gekozen subtiele verlichting draagt hier ook aan bij.

Groenregie
Edisonstraat 24
2811 EM  Reeuwijk
Tel. +31 (0)182 225223
info@groenregie.nl
www.groenregie.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op