The Best Dutch Interior Design 03
90% Sold out. Bestel nu.

Groenregie

Pakkende poldertuin in Reeuwijk

In het landelijke Reeuwijk-Dorp realiseerden Studio Ron van Leent en Vosplan Vastgoedontwikkeling de kleinschalige villawijk ‘Bernardhoeve’. De bewoners van een van deze villa’s deed een beroep op Groenregie. De uitdaging: een landelijke tuin creëren met onbelemmerd uitzicht op de polder én voldoende privacy.

 

In balans met natuurlijke context
Het huis is een blikvanger, vooral door het bijzonder vormgegeven dak en de nauwe onderlinge relatie tussen binnen en buiten. De villa doet zijn omgeving eer aan en benut maximaal de troeven van de locatie. Het stoere ontwerp vraagt om een tuin met karakter en een materiaalkeuze die bij de architectuur aansluit. Qua beplanting moest er overeenstemming zijn met de polderomgeving. Sober, met grote groepen evenwichtig groen en enkele robuuste, ‘volwassen’ knotwilgen. Ze werden aangebracht met behulp van een grote kraan en bewust een tikje scheef geplant – net zoals in de natuur.

 

Stoere verharding, landelijk groen
Op de oprit met overkapping liggen grote Schellevis-tegels in wildverband, onderbroken door dunne lijnen met gebakken klinkers. Voorts zien we split en een pad van Schellevis-staptegels; vierkante plantenbakken met perenbomen (conference) de landelijke sfeer onderstrepen. Ook nog in de voortuin ligt een verscholen terras, zuidgericht en fraai omgeven door een taxushaag en een meerstammige krentenboom met grillig uiterlijk. Sierlijk wuivende grassen temperen het geheel en brengen rust.

 

Zorgeloos onthaasten
Onder de overkapping van de woning werd een hot tub geïntegreerd. Omgeven door houten vloeren, wanden en plafonds, is dit een gezellig en intiem plekje om je heerlijk onder te dompelen. In de achtertuin – aan twee zijden begrensd door brede sloten – prijkt een verdiepte vlonderpartij: de ideale plek om te genieten van een barbecuegerecht. Ook langs de woning loopt een vlonderpad met verrassende opstapjes. Het warme hout vormt een prachtig contrast met het weelderige groen in een veelheid aan texturen en bladvormen. De palenwanden zorgen voor een optische verdeling van de tuin in verschillende zones, en brengen diepte in het perceel.

 

Grote belevingswaarde
Aan privacy geen gebrek: de hoge beukenhaag op de erfgrens zorgt voor een beschut gevoel en onttrekt het schuurtje van de buren aan het zicht. De weidse polderomgeving is dan weer wel zoveel mogelijk bij de tuin betrokken. Voor een naadloze overgang met de landschappelijke context, werd de beplanting erop afgestemd. Veel groen met enkele toefjes kleur, zoals de roodoranje bloemen van de daglelie. Die harmoniëren op hun beurt met de plantenbak in cortenstaal. De uitgekiende verlichting zet subtiel de paden en andere elementen in de kijker. Het geheel is een rustige oase met een mix van landelijke en tijdloze elementen – precies zoals de bewoner het in gedachten had.

Groenregie
Edisonstraat 24
2811 EM  Reeuwijk
Tel. +31 (0)182 225223
info@groenregie.nl
www.groenregie.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op