The Best Dutch Interior Design 03
Pre-order nu!

Heritage Buildings

Poolhouse in ‘s Gravenwezel

exclusief houten bijgebouw poolhouse heritage buildings

“Drie delen voor één geheel”

Dit project in ‘s Gravenwezel behoort tot de grootste en meest unieke uitdagingen die Heritage Buildings ooit realiseerde voor een poolhouse. De realisatie omvat veel meer dan uitsluitend een poolhouse. Het geheel bestaat uit drie volwaardige eikenhouten tuinconstructies die naadloos op elkaar aansluiten en met elkaar in verbinding staan. Elk volume heeft aangepaste specifieke functies. Samen met het zwembad en de zwemvijver – deze liggen in elkaars verlengde – vormt het poolhouse een groot kruis. 

 

Scharnierfunctie

Dé blikvanger van dit reusachtige poolhouse wordt gevormd door het centrale zitgedeelte. Letterlijk vormt dit overdekt terras de scharnierfunctie tussen het zwemgebeuren en de overige twee gesloten gebouwen. Elk element van de eikenhouten constructies en de tuin zijn volledig doordacht. Het ontwerp van dit project kreeg dan ook vorm doorheen de intensieve samenwerking tussen de tuinarchitect en Heritage Buildings. 

 

Centraal zitgedeelte met rieten dak

Het zitgedeelte onder een overdekt terras biedt het perfecte overzicht over zowel de zwemvijver als het zwembad. Het dak – uitgevoerd in riet – werd hoger uitgevoerd dan de pannendaken van de twee zijgebouwen, waardoor de verschillende eikenhouten volumes beter tot hun recht komen. Dit middelste gebouw zuigt terecht alle aandacht naar zich toe. Onder dit overdekt terras – uiteraard uitgerust met infrarood warmtestralers – is het onder alle weersomstandigheden heerlijk vertoeven. 

 

Zijgebouwen met geantikeerde dakpannen

Het middengedeelte wordt geflankeerd door twee fraaie gesloten eikenhouten tuingebouwen, elk uitgerust met geantikeerde dakpannen voor de authentieke uitstraling. De buitenbeplanking van deze zijgebouwen is in een fraaie zwarte kleur afgewerkt, wat de drie verschillende volumes extra benadrukt. 

 

Unieke feestruimte

Het linkse gebouw – voorzien van grote stalen schuiframen – is ingericht als feestruimte. Zowel in de winter – met gesloten ramen – als in de zomer vormt dit de ideale ruimte om familie en vrienden te ontvangen. De binnenruimte is uitgerust en afgewerkt met alle bar- en feestfaciliteiten, waar menig restaurant jaloers op moet zijn. Ook vanuit het zitgedeelte is er een rechtstreekse toegang tot deze feestruimte. De grote ramen werden uitgevoerd in zwarte stalen profielen, wat het geheel een uiterst verfijnde uitstraling geeft.

 

Wellnesscenter voor zomer en winter

Aan de overzijde van het zitgedeelte werd een gebouw met wellnessfaciliteiten gecreëerd en ingericht. Tussen de zwem- en rustpartijen door biedt dit eikenhouten bijgebouw alle faciliteiten om heerlijk tot rust te komen. Sauna en jaccuzzi kunnen heerlijk met elkaar afgewisseld worden. Deze wellnessruimte kan ook perfect in de winter gebruikt worden.

Heritage Buildings

Ambiorixlei 8b

B-2900 Schoten

Tel. +32 (0) 3 685 2000

info@heritagebuildings.be

www.heritagebuildings.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op