Vlassak-Verhulst Minotti Brand Store Dièz All Seasons Veranda’s Devos interieur Borek DE WAAL RESIDENTIËLE SCHILDERS & DECORATEURS Jasno Taps & Baths Huis van Strijdhoven

Luc Callant Decoratieteam

Wonen in licht en openheid

Na twintig jaar besloot Luc Callant zijn villa te renoveren en uit te breiden. Verhoging van het wooncomfort stond voorop maar tegelijk moest het huis een toonbeeld worden van waartoe zijn bedrijf in staat is. De bouwheer en de bouwer in hem stelden elkaar steeds hoger kwaliteitseisen, met een verrassend mooi resultaat.

 

Vooral in de masterbedroom op het eerste verdiep wordt duidelijk waarom Luc Callant deze villa ooit gekocht heeft. Vanuit het metershoge raam heb je een schitterend uitzicht over de weiden rondom de tuin. Grasland wordt hier en daar onderbroken door sloten en stallen. Arabische volbloeden grazen en galopperen in de verte. “We wilden licht en uitzicht. De oude woning had vooral kleinere vensters. Die zijn vervangen door grote, van vloer tot plafond. Daarnaast hadden we behoefte aan meer woonruimte. We hebben gekozen voor een uitbouw, een vleugel waar de living kon komen.”

 

Portugees natuursteen

Vanaf de weg is aan de langwerpige vorm nog iets van de agrarische oorsprong te zien en dat geeft extra architecturale charme. De villa valt niet in een specifieke stijl onder te brengen. De gevelbekleding met houten latten is een landelijk accent, het beton en glas van de vleugel juist een modernistisch. Via de voordeur, die zich aan de zijkant bevindt,  krijgt men toegang tot een grote bergruimte en garage rechts en een keuken links. Het eerste dat hier in het oog springt is het natuursteen in zowel het tafelblad, aanrecht als kookeiland. “Ik heb er, samen met de aannemer, lang naar gezocht in Portugal. Toen we precies vonden wat we geschikt vonden, hebben we dat naar België laten komen en in de keuken laten verwerken.”

De lat extra hoog

Luc Callant heeft een eigen bedrijf voor decoratie, schilderwerken en parket. Hij was dus tegelijk opdrachtgever en collega, want een aantal van de verbouwingswerkzaamheden, zoals het leggen van het parket en het aanbrengen van de gevelbekleding, liet hij door zijn eigen medewerkers uitvoeren. Dat stimuleert om het beste van je zelf te geven. “Ik wil hier niet alleen aangenaam kunnen wonen met mijn gezin maar soms ook klanten kunnen ontvangen om hen te tonen waartoe we als bedrijf in staat zijn. Dan leg je de lat natuurlijk extra hoog,” geeft Luc Callant toe. Het gevolg is dat elke ruimte in het huis een eigen accent krijgt, een eigen verrassing biedt. Op het gelijkvloers is het toilet keurig weggestoken achter een prachtig wandpaneel. Op het eerste verdiep zijn er twee niet alleen in een eigen kleur uitgevoerd maar zijn de muren met de poederlak ook nog eens magnetisch gemaakt, dat wil zeggen: er hoeft niet in de wand te worden geboord om er iets aan op te hangen.

 

Een woning die zo licht en open is moet natuurlijk goed zijn geïsoleerd tegen de winterse koude maar ook voldoende afgeschermd tegen al te felle zon in de zomer. Vandaar dat elk raam is voorzien van rolgordijnen die met domotica kunnen worden bediend. Met één druk op de knop komen ze naar beneden, met een andere kan de stand van de jaloezieën worden gewijzigd in meer of minder lichtdoorlatend. Vloerverwarming zorgt overal in de woning voor een optimale temperatuur zonder hotspots. Een gashaard die tussen de eetkamer en de televisiekamer is gezet voor net dat beetje extra warmte dat vooral sfeer en gezelligheid toevoegt.

 

Geen heggen

De ramen van vloer tot plafond zijn niet enkel bedoeld voor het uitzicht. Vanuit de living hebben de bewoners ook direct toegang tot de tuin en het zwembad. “We wonen net buiten Knokke, midden in de polders. Dan wil je die niet alleen kunnen zien maar ook het gevoel hebben dat je je er tussen kunt bewegen,” aldus Luc Callant. “Ik heb met opzet geen heggen en bomen gezet om mijn tuin af te schermen. Integendeel, voor het zicht loopt die gewoon over in de velden vol paarden en de weilanden nog verder weg. Als je in zo’n prachtige omgeving woont moet je daar ook volop van kunnen genieten.”

 

Open schuur

Aan de voorkant sluit een van op afstand te bedienen poort de oprit af van de drukke straat, aan de achterkant loopt de woning over in een hoge schuur. Die wordt nu nog vooral voor opslag gebruikt maar gaat ook een omkleedruimte voor het zwembad bevatten, een soort ingebouwd poolhouse dus. De schuur is open aan beide kanten, nog een duidelijke herinnering aan het agrarische verleden van de plek, een manier van de architect en bouw- heer om aan te geven dat de oorsprong en de geest van de locatie gerespecteerd worden. Hier wordt gewoond in harmonie met de omgeving, vanzelfsprekend, lijkt de architect er nog aan te hebben toegevoegd.

Interieurontwerp: Grain Design Office

 

 

 

Luc Callant Decoratieteam

‘t Walletje 107

B-8300 Knokke-Heist

Tel. +32 (0)50 60 65 68

info@luccallant.be

www.luccallant.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op