The Best Dutch Interior Design 03
Pre-order nu!

Umbris lamellendaken

Lamellendak project Oostkamp

Deze moderne villa beschikt over een fantastische tuin met de allure van een park. Umbris werd gevraagd om hier een vloeiende overgang van de woning naar de tuin te creëren. Met schaduw op het terras om optimaal te genieten van het zicht op het groen.

 

Technische uitdagingen
Bij elk project zijn er speci caties waarmee we rekening moeten houden bij het ontwerp van de Umbris. Al meer dan 25 jaar zetten we onze expertise in, en denken we mee na over oplossingen in lijn met de esthetiek en de technische eisen van elk project. Bovendien maken we alles zelf en op maat, dus quasi alles is mogelijk. De gevel van deze villa is goed geïsoleerd en afgewerkt met sierpleister. Daarom hebben we hiervoor een speciaal verankeringssysteem ontworpen dat koudebruggen vermijdt maar wel de stabiliteit van de constructie garandeert.

 

Steunpalen in de vijver
Een andere uitdaging was de vijver. Want om het open gevoel van de tuin te bewaren, kwamen we al snel op het idee om voor de plaatsing van deze Umbris zo weinig mogelijk steunpalen te voorzien. In totaal staan er drie waarvan er een is uitgelijnd op het einde van het houten terras. De overige twee staan – dankzij een stabiele en waterdichte oplossing – in de vijver. De terugliggende plaatsing zorgt voor een vrije overdraging die opnieuw het open karakter van de woning benadrukt en uitnodigt tot contact met de tuin.

 

Enjoy outdoor living
De lamellen van de Umbris beginnen niet meteen aan de gevel. Door gebruik te maken van een verlengde ligger ontstaat een open nis die de woning en de Umbris verbindt, en tegelijkertijd het geheel laat ademen. Verder bestaat het lamellendak uit twee velden van verschillende breedtes, die een subliem lijnenspel creëren. De twee velden zijn apart te bedienen wat een maximaal comfort oplevert.

 

Subtiele schaduw in de keuken
Nog een bijkomende vraag van de klant was om subtiele schaduw te creëren in de keuken. Want als de zon op het keukenraam schijnt, wordt het er al snel te warm. Voor de keuken ligt de vijver, dus geen terras. Daarom hebben we de Umbris doorgetrokken over de gehele breedte van de gevel. Juist omdat er geen terras ligt – en dit deel van de Umbris dus een andere functie heeft – hebben we dit opgevuld met decoratieve cederbalkjes. Zo ontstaat een subtiele schaduw in de keuken en blijft ook hier de harmonie met de natuur behouden.

Di use designverlichting
Om de Umbris helemaal af te maken, plaatsten we strakke, op maat gemaakte ledstrips. Deze sfeervolle designverlichting is dimbaar en spatwaterdicht. Een plons in de zwemvijver bij maanlicht is dus zeker een optie!

 

Realisatie in samenwerking met Olivier Standaert – Buro Voor Buitenruimten

Fotografie : Bart Gosselin

 

Bent u op zoek naar een lamellendak en bent u benieuwd wat Umbris voor u kan betekenen klik dan hier voor een  inspratieboek of een afspraak.

Umbris bvba

Brandstraat 26

B-9160 Lokeren

Tel. +32 (0)9 3537373

info@umbris.be

www.umbris.be

 

 

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op