Hoog.design bestaat 5 jaar!!
Pre-order Exclusive Kitchen Design 01 en ontvang een Handsoap & Handlotion Duoset cadeau!

B brand – Design studio

Safe House Belgium

De opdracht bestond uit het ombouwen van een leegstaande ruimte tot een werk-, slaap- en zitruimte gecombineerd met een dressing en badkamer. In hoofdzaak diende een luxe hotelsfeer te worden gecreëerd.

 

De open ruimte werd op zich volledig leeg gelaten. Er werd gekozen voor een sober pallet van materialen waar de toon wordt gezet door het toepassen van warme en natuurlijke materialen. Voor de vloer werd een naturel eiken parketvloer gekozen in combinatie met donkere gerookte eiken kasten. Het sobere grijs van de wanden brengt samen met toetsen natuursteen evenwicht en rust in het geheel. De wanden zijn afgewerkt met een ‘crushed velvet’ kalk techniek, voor de natuursteen werd geopteerd voor ‘Brecia Alba’. Alle mogelijke functies werden verwerkt in maatmeubilair die samen een mooi uniform geheel vormen. De ruimte wordt getypeerd door een centraal geplaatst ‘slim meubel’ waar functies zoals werken, slapen en zitten zijn in ondergebracht. Vanuit dit meubel kunnen ook alle technieken zoals verlichting, airco, ventilatie, verwarming en alarm worden bediend. De open dakstructuur werd volledig bekleed met een akoestisch spanplafond.

 

In de dressingkast werden verschillende toegangsdeuren alsook de airco en verwarming verwerkt. De open gleuf boven de kastenwand doet functie als plenum en railsysteem voor de kastdeuren die in hetzelfde vlak liggen. Door een van de deuren wandel je de badkamer binnen. Hier werd hetzelfde sobere materialenpallet doorgetrokken. Het toilet en alle functies werden mee in het lavabomeubel verwerkt waardoor de aandacht hierop wordt getemperd.

 

Indirecte verlichting toegepast in de spiegel benadrukt de architecturale lijnen van de ruimte. Alles is perfect uitgelijnd en afgestemd op elkaar. Naden van het tegelwerk lopen door in de voeg van een kastdeur die op zich weer doorloopt in een naad van de spiegel die op zijn beurt afgestemd is met de retombée van het verlaagde plafond. Over elk detail werd nagedacht waardoor alles een harmonieus geheel vormt.

B brand – Design studio

Luikstraat 7

B-2000 Antwerpen

info@bbrand.be

www.bbrand.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op