B-TOO

Glazen kas

Moderne woonkamer inrichting met luxe meubels

In de landelijke omgeving van Noord-Limburg is een moderne villa ontworpen. “De situering van het pand, midden in de akkers, eveneens omringd door glastuinbouw, was de aanleiding voor het ontwerp. Het huis is een glazen kas met daaromheen een schil van Leisteen. Het geheel is incl. terras op een verhoogd plateau geplaatst, zodat het gebouw als “landmark” boven de omliggende velden uitsteekt. “ aldus Paul Verhorst.

 

Door een zij gevel en kopgevel in glas uit te voeren ontstaat er een optimale beleving van de omgeving. Het interieur is dan ook daarop voortbordurend ingetogen en sober vormgegeven. Veel wit en lichte tinten zijn toegepast.

 

De industriële hoogwaardige materialen die zijn toegepast vormen een contrast met de omgeving. Waardoor juist benadrukt wordt dat men zich midden in het buitengebied verblijft. Het bescheiden gebruik van hout zorgt voor voldoende contrast en warmte.

 

De open structuur, terug-liggende verdiepingsvloer en dwarsgeplaatste trap in de woning zorgen voor verbondenheid binnen het gehele volume. Van keuken, werkkamer, slaapkamer en woonkamer.

 

De TV die bij gebruik uit de vloer omhoog komt en weer verdwijnt is een van de oplossingen om de transparantie te vergroten. Alles in de woning staat in het teken van de verbinding met buiten. Een soort van “Court awareness” volgens Joep Verheijen.

 

 

Interieur architectuur: B-TOO: Joep Verheijen
Architectuur: Arches: Paul Verhorst

B-TOO

Zwaanstraat 1

5651 CA Eindhoven

Tel. +31 (0)40 243 1339

Fax. +31 (0)40 243 9155

info@b-too.nl

www.b-too.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op