Blockoffice Architecten

Villa project Rummen

Moderne villabouw

De bouwheer had de beschikking over een uitzonderlijk brede bouwgrond, die bovendien zuidgericht  was. Dit gaf ons de mogelijkheid om een langgerekt, doch elegant profiel te ontwikkelen, waarin alle leefruimtes maximaal naar de achtertuin konden gericht worden.

In dit project staan onze kernprincipes zoals beleving, openheid, een maximaal ruimtegevoel en een spel van licht en schaduw centraal. We hebben gestreefd naar het vervagen van de grenzen tussen binnen en buiten door te werken met een zekere gelaagdheid.

Aan de straatzijde is de woning vrij introvert en gesloten, omwille van het respecteren van de vraag naar privacy en beperking van inkijk.

De buitenschil is voor het grootste deel afgewerkt in wit buitenpleisterwerk, aangevuld met accenten in hout en een beeldbepalende wand in natuursteen. Het wit geeft de woning een frisse uitstraling en zorgt vooral achteraan voor een permanent vakantiegevoel.

Een patio, afgeschermd van de straat door horizontaal houten latwerk brengt echter ook in de inkom en traphal een zee van licht naar binnen. Een gestileerde boom bepaald hier sterk de sfeer.

De leefruimtes vloeien horizontaal vloeiend in elkaar door. Ze hebben elk hun eigenheid, maar door het kiezen voor een open circulatie met speelse openingen en perspectieven worden ze visueel wel met elkaar verbonden .

Het kloppende hart van de woning is verassend genoeg een speelhoek, dat een soort supermeubel vormt in de woning. Het meubel bestaat  uit een verhoogde speelzone, tv-wand en bureauwand en is gekoppeld aan een vide, waardoor een centraal gelegen ruimtelijk knooppunt ontstaat dat sterk sfeerbepalend is en waarrond het leven in huis zich eigenlijk beweegt. Boven draait de circulatie rond de vide boven de speelhoek, terwijl ze tegelijk visueel gekoppeld is aan de patio ter hoogte van de ingang. Op die manier ontstaat overal een boeiende beleving.

de overgang tussen de leefruimtes en de tuin, bestaat uit een aaneenschakeling van verschillende buitenruimtes, gevormd door terrasoverkappingen en luifels. elke buitenruimte beschikt over een eigen karakter. Er werd een semi-transparante overdekte eetruimte voorzien, een volledig overdekt avondterras met buitenhaard en een vijver, die gevangen lijkt te zitten binnen het bouwvolume. Visueel is er ook een verbinding met het terras ter hoogte van de master bedroom. Zwevende balken, bakenen lege ruimte af en vormen buitenkamers, die de interne beleving mee bepalen.

Het buitenleven staat centraal. Grote verzonken glaspartijen creëren een maximaal zicht op de achtertuin met zwembad.

Het strakke interieur bevat voornamelijk frisse en lichte materialen. Er werd gestreefd naar een harmonieus palet, met voornamelijk hoofdtonen in wit en grijs, accenten ik dikfineer  en natuursteen. De eigenheid van de bouwheer komt tot uiting in het voorzien van kleurrijke accessoires en losstaand meubilair.

Ondanks de omvang van de woning, staat duurzaamheid centraal. Er werd grote aandacht besteed aan het maximaal beperken van de energievraag. De woning heeft dan ook een BEN-label.

 

Fotografie: Yannick Milpas

Blockoffice Architecten

Stadsomvaart 165

3500 Hasselt

Tel. +32 (0)11 74 57 78

info@blockoffice.be

www.blockoffice.be

 

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op