Vlassak-Verhulst Dauby  exclusief deur-, raam-, en meubelbeslag B&B Italia Concept Store NOVALIS.O exclusieve design interieurs Tortu Sub-Zero Wolf Strakk PUUR Groenprojecten DE WAAL RESIDENTIËLE SCHILDERS & DECORATEURS

CASTOR FIBER architecture studio

Villa V+M Lennik

Droomhuis ontwerpen

De opdrachtgevers kochten de woning van een overleden familielid vanwege het mooie uitzicht en om er later een aangepaste woonst van te maken. Via een bevriend schrijnwerker kwam ons kantoor in contact met de opdrachtgevers.

 

De bungalow uit ’68 vertoonde heel wat tekortkomingen, een flinke renovatie drong zich op. Tijdens de concepfaze brachten we de bouwheren in contact met Neutra’s architectuur, om de tijdsgeest te duiden. We hadden de wilde ambitie om de renovatie meer in zijn opzet te laten slagen dan het origineel. De bouwheren zagen meteen de link en besloten om hun plannen wat te vervroegen.

 

Tijdens de ontwerpfase werd rekening gehouden met warme natuurlijke materialen die het interieur en het exterieur verbond en omgekeerd. Licht- en zichtlijnen zorgden voor de gewenste helderheid en transparantie en zorgen dat de woning continu in contact met zijn omgeving staat. In het concept wouden we de sterke terreineigenschappen maximaliseren. De leefruimten kijken uit over het weidse Pajottenland. Ruimten & materialen lopen naadloos door van binnen naar buiten, schuifdeuren verdwijnen in wanden,… knipogen naar het Californisch Modernisme. Materialen werden uitgezocht op hun naturel, de baksteen werd verlijmd in wildverband en vind je terug in de tuinmuur maar ook in het interieur. Afromosia vind je terug als gevelbekleding, maar ook als subtiele borstwering boven op het zonneterras in contrast met de witte sierpleister en de witte alu dakrand.

 

Ons werk beperkte zich niet tot de architectuur, zo ontwierpen we ook het binnenmeubilair en de tuin. Omdat we het als een totaalconcept zagen, een doorlopend geheel van binnen naar buiten. De maatvoering van de kasten in de living volgen de volledige natuurlijke getallenreeks van de Fibonacci curve. Geen verlichtingsproducent die ons toestellen kon aanbieden die zowel binnen als buiten in dezelfde continue lichtkoof kon worden geplaatst worden, dan hebben we de verlichting samen met een gespecialiseerd aannemer zelf ontworpen. Alles werd gepersonaliseerd voor deze woning.

 

De omgeving op zich was al een belangrijke troef van de woning. We kozen dan ook voor hoge raampartijen zodat de natuur naar binnen trekt. Vanop elk punt binnenin de woning heb je zicht op het weidse Pajottenland. Bovendien kozen we ervoor alle materialen van binnen te laten doorlopen naar buiten. Daardoor wordt het binnen-buitengevoel nog meer gestimuleerd.De benedenverdieping, die al reeds bestond, werd gebouwd volgens de traditionele bouwtechniek. Daarbovenop werkten we met houtskelet. We wilden namelijk de dragende structuur niet te zeer belasten. Voor het geheel af te werken kozen we voor warme materialen. De gevel werd afgewerkt met afromosia en de baksteen werd verlijmd in wildverband.

 

Wat betreft technieken is de woning helemaal mee met z’n tijd. De woonst is uitgerust met een ventilatiesysteem D, een warmtepomp, vloerverwarming, buitenzonnewering, centraal stofzuigsysteem… Bovendien wordt alles aangestuurd door de domotica om zo het ultieme comfort te garanderen.

Vakmensen

Schrijnwerk
Merckx Interieurbouw
Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op