DE JUUL Interieurarchitectuur

Vrijstaande woning aan het water

De prachtige woning aan het Haarlemse Spaarne zou door een jong gezin bewoond gaan worden. Een eigen smaak en een indeling waar ze nog jaren plezier van zouden hebben was de opdracht.

 

In de beginfase is er veel geschetst, met name een uitbouw op de begane grond zou wenselijk zijn. Maar omdat de gemeente daar geen toestemming voor gaf is er inpandig geschoven met muren, waardoor er alsnog een ruime living ontstond waar het hele gezin zich in kan vermaken. Een open keuken als hart van de woning, een knusse zithoek met royale bank en een serre waar de kinderen tijdens hun jongste jaren hun gang kunnen gaan.

 

Een stoere keurrijke smaak typeerde de bewoners. Gebruik van donkere kozijnen en een stoere in het oog springende keuken. De koperkleurige keuken was direct een schot in de roos. Opvallend en functioneel. Symmetrie in de achterwand werd al snel gecreëerd, ookal was er niet voor alle vier de kasten plek. Een grote opbergkast die doorloopt in een nis rondom het raam bedekt een uitstekende steunpilaar nabij de keuken en biedt ruime opslag voor spullen. De zitnis bij het raam stond hoog op het wensenlijstje van de opdrachtgever en is op deze manier naadloos verwerkt.

 

In de achtergevel is een openslaande deur geplaatst, zodat er zomers een ruime doorgang naar de waterkant is. Om de licht inval tegen te gaan en de ruimte aan te kleden zijn er inbetween gordijnen op wave geplaatst. De inpandige garage is verkleind om de zithoek te vergroten. Een elektrische haard omsluit de zithoek. Wel zo kindvriendelijk. De ruimte van de oude keuken werd gedeeltelijk bij de nieuwe keuken betrokken en met en nieuwe ingang doet hij dienst als bijkeuken.

 

Op de eerste etage was een royale overloop, met een kleine badkamer. Dat hebben we gewijzigd. De overloop is aangepast en de badkamer vergroot, zodat het hele gezin erin terecht kan. Een eenvoudige stijlvolle uitstraling met praktische elementen. De ouders slaapkamer kreeg een inloopkast en een nis voor de make-up tafel. Alle wensen zijn op deze manier gerealiseerd. De eerste en tweede verdieping zijn ook compleet gerenoveerd; elektra, verlichting, schilderwerk, stoffering, vloer en indeling. Op de tweede verdieping is een tweede dakkapel bijgebouwd, zodat er twee ruime kamers en een badkamer zijn.

 

Kortom, een project waarbij intensief is samengewerkt tussen opdrachtgever, aannemer en interieurarchitect. Van start ontwerp tot eind realisatie in één jaar. De opdrachtgevers zijn enorm tevreden met hun gezinswoning, ze kunnen hier de komende jaren goed vertoeven.

 

Project: Vrijstaande woning aan het water
Opdrachtgever: Particulier
Ontwerp: 2017
Realisatie: 2017

 

Uitvoering in samenwerking met:
Aannemersbedrijf Van der Worp
Roseleur Interieurmode
Frits de Jong Interieurbouw
Ton Scholten Sanitair
Carpentier Keukens
Stylschouwen

 

Fotografie: TADA!

DE JUUL Interieurarchitectuur
Oscar Mendliklaan 9
2111 AS Aerdenhout
Tel. +31 (0)6 413 665 99
info@dejuul.nl
www.dejuul.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op