Architectenbureau Glenn Reynaert

U-vormige hoeve nabij Franse grens

nieuwbouw hoeve in landelijke stijl

De U-vormige hoeve ligt nabij de Franse grens. Hier ontwierp Glenn Reynaert een authentieke hoeve met herkenbare elementen en oog voor geschiedenis. De bestaande hoeve waar ooit oorlogswezen werden opgevangen, werd met de grond gelijk gemaakt. Enkel om opnieuw te bouwen in een mooiere afwerking, met alle moderne comfort en in spiegelbeeld zodat de bewoners heerlijk genieten van de avondzon in de leefruimte en op het terras. De typische elementen van de boerderijwoning werden volledig behouden. De klossen werden gerecupereerd, de herkenbare steunberen verrezen opnieuw en de vormen van een 18de eeuwse hoeve zijn helemaal aanwezig. De woning is volledig onderkelderd voor extra ruimte en vormt een harmonieus geheel met de rest van de hoeve en het landschap. Hoewel de woning een recente nieuwbouw is, lijkt het alsof de bakstenen hier altijd al gestaan hebben. “Al mijn ontwerpen staan in teken van drie zaken: de gulden snede, licht en sfeer. Dat merk je ook hier. De ramen zorgen voor mooie zichten op de beide assen. Zowel in de breedte, als in de lengte.” Dat zicht belangrijk is, bewijst een detail. De hal binnen- in eindigt met prachtig zicht op een oude boom die als een monument pronkt in de weidse omgeving.“Het landschap en het perspectief is een dankbaar gegeven als architect. Hoe ruimer het landschap, hoe uitdagender om er als architect mee aan de slag te gaan.”

architectenbureau bvba Glenn Reynaert

Schoolplein 3

B-8600 Diksmuide

Tel. +32 (0) 51 626260

info@glennreynaert.be

www.glennreynaert.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op