Exclusive Garden Design 01
85% uitverkocht | Pre-order nu!

Jeroen van Zwetselaar

Tandwielenfabriek

Design interieur met houten trap

Een oude Tandwielenfabriek in hartje Amsterdam biedt sinds kort onderdak aan waanzinnige lofts. Aan ZW6 | Studio Jeroen van Zwetselaar de eer deze casco opgeleverde ruimte te transformeren naar een fantastische woning waarbij wordt gespeeld met licht, hoogtes en een enorm volume. Gekozen is voor een ‘zwevende’ etage, verbonden door een praktisch trapmeubel die meer iets weg heeft van een kunstwerk. De haard gaat de enorme hoogte in wat de oude tijd symboliseert, deze strak wit gestucte haard verschijnt vanuit de lage bank en contrasteert met de verouderde muur. De muur is opgebouwd met verschillende speciale stuctechnieken over elkaar, waardoor een dieptewerking gecreëerd wordt in structuur en tinten.

 

Wat betreft materiaal is gekozen voor warm en robuust hout in combinatie met een betonnen vloer om de industriële oorsprong niet te laten verdwijnen. Het contrast zie je continue terug. Onze opdrachtgevers hebben een uitgebreide verzameling aan kunst, wat uiteraard ook opgenomen is in het ontwerp. Er is een speelse gallery wall gecreëerd, deels op een grote witte muur om de werken nog beter uit te laten komen.

 

Het lichtplan is een warm samenspel van ronde vormen met spannende lichtstralen. De enorme ‘parasol-lamp’ boven de living geeft een geborgen gevoel onder de enorme hoogte. Daarnaast worden er strakke spots gebruikt die de keuken en kunst goed tot hun recht laten komen. Het was een grote uitdaging een open ruimte te behouden met de aanwezigheid van 2 trappen, zonder dat het te onrustig wordt. We vonden de oplossing in het ontwerpen van vormen die functioneel als trap dienen, maar ook als gaaf object; opbergruimte en boekenkast. De trap bij de keuken fungeert als keukenwand, aangezien hier de oven in verwerkt is, net als diverse kasten. De ‘zwevende’ etage is tussen het metalen casco frame gebouwd, waardoor de structuur van het pand niet wordt onderbroken. De wens was een afgesloten ruimte te hebben om te kunnen afzonderen, zonder het contact met de begane grond te verliezen. D.m.v. ramen op een speelse manier gepositioneerd blijft er een connectie. In de slaap- en badkamer staan veel licht en comfort centraal.

 

De luxe materialen geven de uitstraling van een hotel, maar daarnaast is er goed nagedacht over veel praktische opbergruimte. De uniek gestucte muur van beneden herhaalt zich op de boven etage. Net als het andere materiaalgebruik.

 

Fotografie: Alexander van Berge

ZW6 | Studio
Verbindingsweg 36A
2061 EL Bloemendaal
Tel. +31(0)6 51 84 59 23
www.zw6.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op