Vlassak-Verhulst Huis van Strijdhoven Tortu WWOO Devos interieur Starline Zwembaden DE WAAL RESIDENTIËLE SCHILDERS & DECORATEURS ANYWAY DOORS PUUR Groenprojecten Taps & Baths

MAX8 architecten

MAX8 HQ

gerenoveerde woning met modern poolhouse

De gedateerde vrijstaande bungalow uit de jaren ’60 werd getransformeerd tot een fris modern gebouw bestaande uit een woning en een architectenkantoor. Het afgeleefde en gedateerde gebouw kreeg een grondige update naar de huidige standaard voor nieuwbouw project inzake energiezuinigheid en verschijning. Er werd maximaal gebruik gemaakt van glas in het kantoor om optimaal zichtbaar te zijn en maximaal te kunnen profiteren van de groene omgeving en de dreef waaraan de woning gelegen is.

 

Speciale kenmerken

 

Er werd gebruik gemaakt van staalbouw en ter plaatse gestort beton om het gebouw te renoveren.

Met typische staalbouwtechnieken zoals gladde witte sandwichpanelen werden niet alleen de gevels van het nieuwbouw gedeelte gerealiseerd maar ook de gevels van de bestaand woning geïsoleerd en bekleed. Zodoende is er geen onderscheid meer tussen oud en nieuw. Sterk zonwerende beglazing maakt van het kantoor een aangename open werk-en vergaderplaats .

Er werd gebruik gemaakt van een geothermische warmtepomp voor verwarming en passieve koeling en er is een ventilatiesysteem voorzien met warmte terugwinning. Het gebouw is klaar voor de toekomst.

MAX8 architecten

Processieweg 43

B-3980 Tessenderlo

Tel. :+32 (0)13 66 25 53

tom.verheyen@max8.be

www.max8.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op