The Best Dutch Interior Design 02
Limited Edition. Pre-order nu!

Maxim Winkelaar

Nieuwbouw villa Bemmel

Luxe keuken met keukeneiland

Locatie
Het perceel ligt langs een provinciale weg aan de rand van het dorp Bemmel in Gelderland. De kavel ligt enerzijds aan een nieuwe jaren ’30 wijk en anderzijds in het agrarische landschap met wit geschilderde boerderijen. Wij hebben de bestemming van het perceel veranderd van landbouwbestemming naar een bouwkavel.

 

De wens van deze opdrachtgever was een strakke, witte, moderne, minimalistische nieuwbouw villa in combinatie met kantoorruimte aan huis. Daarnaast was de wens dat alle primaire woonfuncties op de begane grond gesitueerd moest worden om de woning levensloopbestendig te maken. Op de begane grond bevat naast de woonkamer en keuken ook de master bedroom met en-suite wellness badkamer en inloopkasten. De achterzijde van de villa heeft een besloten veranda van maar liefst 10 meter breed.

 

Ontwerp
De begane grond bestaat uit twee rechthoekige volumes waarvan één volume 90 graden gedraaid is ten opzicht van het andere volume. Deze twee volumes zijn van elkaar af geplaatst en verbonden met een glazen pui. Deze glazen pui vormt de entree van de woning en biedt tegelijkertijd een doorkijk naar de achtertuin. De eerste verdieping is een rechthoekige volume dat op de andere twee volumes van de begane grond is geplaatst. Door deze stapeling van volumes wordt het gebouw een monoliet geheel en wordt de woning gezien als een witte sculptuur in het landschap. De woning heeft grote raampartijen gekregen zodat het mooie landschap zoveel mogelijk naar binnen wordt gehaald.

 

De plattegrond/indeling van de woning is zo ontworpen dat er maximaal gebruik van passieve zonne-energie gemaakt wordt. Het huis is zeer hoogwaardig geïsoleerd en er is een warmtepomp met warmte-terug-winningssysteem toegepast in combinatie met zonnepanelen. Naast de woning is een natuurlijke zwemvijver met helofytenfilter systeem geplaatst. Deze speciale filter zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water optimaal blijft zonder toepassingen van elektriciteit en giftige stoffen.

 

Fotografie: Chiel de Nooye

Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE  Amsterdam
Tel. +31 (0)20 776 23 15
mail@maximwinkelaar.com
www.maximwinkelaar.com

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op