imore interieur architectuur

Residentie Sint-Lenaarts

Moderne interieurs

De bouwheer contacteerde ons voor de uitbreiding van hun bestaande woning. De keuken en leefruimte was gedateerd en toe aan vervanging. Ook werd de vraag gesteld of het mogelijk was om bouwvolume uit te breiden om meer daglichting in de woning binnen te trekken.

 

Imore | interieurarchitectuur ging met deze vraag aan de snel en maakte een ontwerp op waarbij de keuken DE centrale ruimte in de woning zou worden. Een ruimte die niet alleen voor koken kon gebruikt worden maar ook voor ontbijt, aperitief, ontspanning,… Contact met de tuin was hierbij de belangrijkste troef. Om die reden werd gekozen voor een volledig glazen gevel aan de tuinzijde. De vloer in de keuken loopt dan ook door in het terras. Dit versterkt het binnen-buiten gevoel. Ook de connectie met de leefruimte was een belangrijk punt. Er moest openheid zijn en daglicht maar toch moest de leefruimte kunnen worden afgesloten van de keuken. Een plafondhoge schuifdeur was hier de oplossing. De leefruimte kenmerkt zich door een grote wand met ingebouwde haard en televisie. De haard loopt over in een grote lange nis met indirecte verlichting. Deze geeft lengte aan de ruimte en benadrukt de zicht-as naar de tuin.

 

Fotografie: Kris Dekeijser

imore | interieurarchitecten BVBA

Lierselei 13 / 2

2390 Oostmalle

Belgie

Tel. +32 (0)3 5013437

info@imore.be

www.imore.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op