Vlassak-Verhulst Sub-Zero Wolf DE WAAL RESIDENTIËLE SCHILDERS & DECORATEURS Van der Donk Interieur Daacha Designvloeren PUUR Groenprojecten SKYGATE – betaalbare stalen binnendeuren Strakk ROLXX Rolgordijnen

Studio Roy de Scheemaker

Wonen aan het Vondelpark

Uitbreiding en herinrichting

Het pand
Het pand uit 1912 is vrij donker door de gesloten zijmuur en relatief kleine ramen. Het is fantastisch gelegen aan een van de vijvers, heeft een tuin en vrij zicht op het park.

 

De wens van de opdrachtgever
Het huis mag volledig gestript en opnieuw worden ingericht als ons nieuwe familiehuis. Door de exclusieve ligging is het rendabel om zoveel mogelijk meters toe te voegen. Maak hier gebruik van.

 

Concept
Er mag een glazen uitbouw worden ontworpen aan de zijmuur, die zorgt voor een overvloed aan daglicht. 100 m2 souterrain wordt als extra woonlaag uitgegraven. Hier worden uitiliteitsruimtes gemaakt. De begane grond wordt woonlaag en op de verdieping komen slaapvertrekken en badkamers. Door etage hoge ramen aan de tuinzijde te plaatsen krijgt men een vrij zicht en komt het park als het ware binnen handbereik. Om het karakter niet te verstoren, zijn de stenen penanten tussen de ramen verlengd en zorgvuldig teruggeplaatst.

.

Fotografie Han Nooijen

Studio Roy de Scheemaker

Willemsparkweg 98

1071 HM Amsterdam

Tel. +31 (0)653700314

info@roydescheemaker.nl

www.roydescheemaker.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op