FIRST. Huisparfum!
Ervaar nu de eerste huisparfum van HOOG.design!

Schellen Architecten

Woning DW Keerbergen

Het ontwerp van deze woning begon onder een goed gesternte: ruime bouwvoorschriften, een goede oriëntatie en een prachtig uitzicht op het golfterrein.

 

Het domein grenst aan golf­terreinen waar de tuin gewoon in over loopt. Die omgeving moest natuurlijk maximaal opgenomen worden in het ont­werp. Het binnen-buitengevoel moest overal aanwezig zijn.

 

De bouwheer hecht een groot belang aan buiten leven. Het hele jaar door moest de mogelijkheid er zijn om te eten op het terras bij het zwembad. Dat was misschien wel de voornaamste eis van de opdrachtgever. Een buitenzwembad en een riante overdekte buitenruimte, die bescherming biedt tegen ons grillige klimaat, mochten dan ook niet ontbreken.

 

Door een niveau­verschil in het terrein ligt het terras een 60-tal centimeter hoger dan de tuin en het zwem­bad. Daardoor hebben de bewoners een nog beter uitzicht over het aanpalende golfterrein en de omringende natuur. Bovendien zijn een lichtkoepel en warmtestralers geïntegreerd in het buitenplafond, waardoor de zone ook bij minder gunstige weersomstandigheden een aangename plek blijft om te vertoeven.

 

De woonkeuken biedt toegang tot de buitenruimte met een bar, eet- en zithoek. Aangrenzend bevinden zich de douche, kleedruimte en het toilet voor bij het zwembad.

 

Het overdekte terras is afgewerkt met houten latwerk dat terugkeert in de voorgevel, waar het zorgt voor privacy ter hoogte van het raam op de bovenverdieping. Vooraan oogt de villa relatief gesloten en vormt ze een visuele buffer ten opzichte van de straat.

 

Een ander opvallend element is de glazen vloer in de leefruimte. Die trekt daglicht bin­nen in de kelder op het ondergrondse niveau. Daar bevinden zich enkele ontspanningsruim­tes. Je kunt er fitnessen, pingpongen, spelen of gezellig aan de bar zitten.

 

Elke element van de inrichting is door de architecten ont­worpen en versterkt de beleving van de vil­la. De bouwheer wilde geen puur zwart-withuis, maar een levendige woonomgeving waar strakke elementen toch voor een warme sfeer zorgen. Hout en na­tuursteen overheersen, eerlijke materialen die een stempel drukken op het interieur. Hetzelfde ge­beurt op de eerste verdieping. Daar ontvou­wen alle slaapkamers zich in de richting van de tuin, terwijl zachte kleuren de sfeer mee bepalen.

 

Foto’s Robin Van den Acker

Schellen Architecten

Boslaan 26

2820 Bonheiden

Tel. +32(0)15  420525

info@schellen.be

www.schellen.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op