Hoog.design bestaat 5 jaar!!
Pre-order Exclusive Kitchen Design 01 en ontvang een Handsoap & Handlotion Duoset cadeau!

Schellen Architecten

Woning HO Bonheiden

Toen de bouwheer op Google Earth naar zijn nieuwe bouwgrond keek, zag hij dat zijn toekomstige overbuur een architectenbureau had. Na de kennismaking bleken de stijl en de aanpak van het bureau perfect aan te sluiten bij de wensen van de bouwheer.

 

De uitdaging van het perceel lag in het feit dat de achtertuin noord georiënteerd is. De vormgeving en het concept van het ontwerp vormen hierop dan ook een antwoord. De L-vorm en het lager gelegen gedeelte aan de westkant zorgen ervoor dat de woning volop kan genieten van licht en zon.

 

Het interieur en de tuinaanleg sluiten volledig aan op taal van de architectuur. De verschillende onzichtbaar weggewerkte schuifdeuren spelen hierbij een belangrijke rol. Op die manier kan het thuiskantoor al dan niet betrokken worden bij de zitruimte. Dit geldt ook voor de tv-hoek. De badkamer kan, indien gewenst, ook helemaal in verbinding gebracht worden met de dressing.

 

De woning heeft een E peil 5 en is BEN dankzij goede isolatie, luchtdichtheid en state of the art technieken.

 

Fotografie: Robin Van den Acker

Schellen Architecten

Boslaan 26

2820 Bonheiden

Tel. +32(0)15  420525

info@schellen.be

www.schellen.be

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op