Knops Tuindesign

Moderne wellnesstuin in Marbella stijl

‘’Onze wens is een tuin te laten realiseren die perfect aansluit op de stijl van de woning met uitzicht op het zwembad. De tuin moet ons dat heerlijke vakantiegevoel gaan geven.” Dat waren de wensen van de eigenaren van op dat moment enkel nog een leeg kavel. De bouwtekeningen van de woning lagen al wel klaar. Nog voordat er ook maar een schep in de grond was gegaan werd er al nagedacht over het tuinontwerp. Dit was belangrijk zodat we de woning en de tuin vanaf het begin optimaal konden integreren. Dat zou er voor gaan zorgen dat een aantal werkzaamheden in één keer uitgevoerd kon gaan worden.

 

Ook moest er een wellnessgedeelte komen met een sauna, douche, toilet en technische ruimte voor het zwembad. Verder zouden er meerdere terrassen gecreëerd worden om optimaal van de tuin te genieten.

 

Al vanaf het begin hield Tuin- en Landschapsontwerper Erik Knops rekening met het lijnenspel van binnen naar buiten. Dit door het zwembad zo te plaatsen dat dit in lijn zou liggen met de tegels en de woning. De keramische tegels zouden van binnenuit de woning naar buiten doorlopen. Dit zou zorgen voor een optimale verbinding tussen tuin en woning.

 

De architect van de woning ontwierp een geïntegreerde overkapping met een uitsparing in het dak. “Het leek mij al vanaf het begin erg gaaf om hier een boom doorheen te laten steken.”, zei Erik. “Het groen staat dan voor je gevoel al in de huiskamer”. De overkapping biedt plek voor een ruime eettafel van Borek met maar liefst 10 zitplaatsen.

 

De strakke witte lijnen van de woning zijn doorgetrokken in de tuin. Dit door een maatwerk aluminium kader boven het zwembad te monteren. Een ware eyecatcher, die meteen de focus legt op een kunstwerk aan het einde van de tuin. De gekozen U-vorm is een kopie van de achterkant van de woning en zal Erik ook gebruiken bij het poolhouse. Het strakke poolhouse is van alle gemakken voorzien. Zo kan er heerlijk gerelaxt worden onder de overkapping en is er gekozen voor een buitenhaard met geïntegreerde tv. Om toch enige openheid te creëren is er aan de zijwand gekozen voor lamellen van Livium. Het wellnessgedeelte is van alle nodige luxe voorzien. Zowel overdag als in de avond is het een lust voor het oog.

 

In de gehele tuin staat het lijnenspel centraal. Zo is er gekozen voor een lange vlonder van hardhout om het poolhouse, het zwembad en de terrassen met elkaar te verbinden.

 

Strak geschoren helling lichamen

De tuin is strak en modern opgezet. Toch zijn er speelse effecten toegevoegd in de vorm van strakke groene hellinglichamen, beplant met Taxus. Ook deze elementen verbinden de verharde en onverharde ruimtes met elkaar. Zo loopt er bijvoorbeeld een Taxus-wolk door zowel de bestrating, de vlonder en het gazon.

 

Polyester sierbakken
Steeds vaker werken we met polyester sierbakken. In deze tuin is gekozen voor grote en kleine maten. De witte kleur geeft mooi contrast aan het groen. De grote bakken zijn bezet met meerstammige bomen met strategisch geplaatste grondspots en als bodembedekking is gekozen voor siergrassen. Voor de resterende bomen is gekozen voor wintergroene steeneiken aan de achterzijde van de tuin. Zo heb je zowel in de winter als zomer hetzelfde beeld.

 

De achterwand van de tuin is gemaakt van verticale latjes van Larixhout. Deze zijn in zwarte beits gespoten waardoor het vlammende patroon van het hout des te meer zichtbaar wordt en al het groen voor de wand goed tot zijn recht komt.

 

Zwembad
Het zwembad is van alle gemakken voorzien. Het bijzondere van dit zwembad is dat er gekozen is voor een zitvlak in het water en een geïntegreerde trap. Het zitvlak bied de mogelijkheid om twee ligstoelen in het water te plaatsen zodat je vooral op warme dagen heerlijk van het water en de zon kan genieten.

 

Verlichting tot in detail doorgedacht
De bomen zijn voorzien van grondspots waardoor de stammen uitgelicht zijn. Het zwembad is voorzien van RGB verlichting waardoor ieder sfeertje mogelijk is. Ook het poolhouse is compleet verlicht.

 

Poort en hekwerk
Aan de voorzijde van de woning is een bijzonder hekwerk op maat geplaatst. Gepoedercoate aluminium kokers van 9×9 cm steken uit de grond, versterkt door aluminium zuilen in de stijl van de woning. De poort is compleet mechanisch en voorzien van de laatste technologieën.

 

 

Fotografie: Hans Gorter Fotografie
Tekst: Knops Tuindesign

Knops Tuindesign
Advocatenhof 35
4744 GD Bosschenhoofd
Tel. +31 (0)6 44 417 473
info@knopstuindesign.nl
www.knopstuindesign.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op