Studio REDD

Wellnesstuin Kaatsheuvel

Luxe villa met wellnesstuin met zwembad

Meestal werken we aan totaalprojecten, maar soms ook aan specifieke opdrachten. Ditmaal kregen we de vraag om een infinity zwembad te ontwerpen en in te passen in een bestaande vijver. Een wens van de opdrachtgever was dat het zwembad zodanig op zou gaan in de omgeving, dat het lijkt alsof het er altijd al was geweest. Bovendien moest het zwembad een echte eyecatcher worden vanaf de woning en het aangrenzende terras. Door een indrukwekkende lengte van 14 meter van het zwembad, wordt het oog de tuin in getrokken en het kunstbeeld, ook reeds in bezit van de opdrachtgever, versterkt deze zichtlijn.

 

De bestaande tuin behouden
Omdat het zwembad op moet gaan in de omgeving kijken we naar de bestaande kwaliteiten van de omgeving rondom de bestaande vijver. De tuin, in 2002 ontworpen door Jacques van Leuken, is een echte groene cocon met hoogteverschillen en interessante doorkijkjes in de rondgang. Door de waardevolle, volwassen bomen laat deze tuin zich het best omschrijven als een bostuin met serene parksfeer. Het groene karakter moest dan ook zoveel mogelijk behouden worden rondom de vijver, waar de bomen voor een reflectie in het water zorgen en de infinity pool daardoor een extra beleving krijgt. De zwarte mozaïek in het zwembad versterkt deze weerspiegeling nog meer.

 

De villa en de tuin zijn ontworpen in een landelijke stijl. Onze keuze voor materialen wordt ook hier gebaseerd op wat er al aanwezig is, voor een naadloze aansluiting. We kiezen dan ook voor klassieke materialen die aansluiten op de rest van de tuin en de villa. Denk hierbij aan granieten kasseien, natuursteen (Belgisch hardsteen) en hardhouten buitenparket.

Studio REDD
Abcovenseweg 23a
5051 PT  Goirle
Tel. +31 (0)13 744 00 97
info@studioredd.nl
www.studioredd.nl

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op