Jeroen de Nijs

Brick Villa Heiloo


Tradition and craftsmanship are reflected in the refined details of “Brick Villa”. The horizontal concrete lines refer to the traditional architecture of the Amsterdam School style. The sustainable materials used have proven themselves in recent centuries. From the open road, the villa appears closed and introverted. On the other hand, the sun shines far into the house through the large windows.   Behind the south and west facade is the large living space of the family. The spacious living space and kitchen are adjacent to the multiple terraces and the garden. The main room consists of the bed and bathrooms and in the basement there is a laundry room, garage and playroom for the children.   Behind the entrance is the hall with the central staircase. This space serves as an intermediate space between the private space and living space. The open character provides a lot of light everywhere in the house and creates long sightlines. The custom-made furniture, the floor and stairs are made of dark oak. Every wall and ceiling is plastered, creating a sculptural unity.

Read more
Want to know more?

Ask Jeroen de Nijs your question

Ask your question
Visit the website
Download the HOOG.design app now!

Discover Daily Diamonds, our books and more.

Discover more
Download the HOOG.design app now!

Discover Daily Diamonds, our books and more.

Discover more
Download the HOOG.design app now!

Discover Daily Diamonds, our books and more.

Discover more
Want to know more?

Ask Jeroen de Nijs your question

Ask your question
Visit the website

More inspiration

Villa HOBO
Lab32

Villa HOBO

Villa NB
Voss Architecture

Villa NB

Renovation short facade french roof
AOZ interior

Renovation short facade french roof

Next project by Jeroen de Nijs
Penthouse Amsterdam
Jeroen de Nijs

Penthouse Amsterdam

Visit website