Halo Design

Cobham family home, Surrey

The client was keen to generally update their family home, and open up the back of the house to the garden and give a sense of openness and light to the main living room that they spend most of their time in, as a family. The client preferred a calm, fairly neutral palette, so we were very careful where and how we introduced colour and warmth to the new scheme.

The first and main thought and focus was to open up the kitchen, which is located at the front of the property, by removing two walls and creating a large eat-in and entertaining kitchen that can be enjoyed and used every day, as well as for dinner parties. Once the two kitchen walls were removed to open up the kitchen into the living and dining space, the refurbishment was straight forward.  We chose a white kitchen door scheme and white walls to give the space a zen like feel. Whites and golds were continued in the open plan living and dining areas which give all three spaces a sense of continuity as well as the odd pop of colour that can easily be changed at any time.

The rest of the property had impressively large rooms which had to be furnished with size appropriate furniture which was to scale, so in some rooms we designed bespoke pieces where we needed to, to fill space and give each room a sense of purpose, for example in the drawing room and master bedroom.  In all there is the large open plan kitchen diner and sitting room, a formal drawing room, a home office and a playroom all on the ground floor. All four bedroom suites are located on the first floor.

Read more
Want to know more?

Ask Halo Design your question

Ask your question

Contributors

Photography
Want to know more?

Ask Halo Design your question

Ask your question

More inspiration

Spa One
Fons Linders Tuinmeesters

Spa One

Coach House In Haarlem
Culimaat

Coach House In Haarlem

Residential house Loenen
Grand & Johnson

Residential house Loenen

Next project by Halo Design
Roehampton
Halo Design

Roehampton

Visit website