DeForest Architects: John DeForest, Ted Cameron 
Interior Design: NB Design Group
Landscape: Allworth Design
Contractor: Prestige Custom Builders
Photography: Benjamin Benschneider

Location: Seattle WA
Approx. 5,000 sf square feet (not incl. garage)
4BR, 4.5Ba

The owners of this waterfront home asked DeForest Architects to design a welcoming modern home with a seamless connection between indoors and out, a warm and elegant material palette, and “a view of Mount Rainier at our feet.” Squeezed between a narrow private lane and the lake, the main challenge was to create a sense of privacy and retreat while making the most of expansive views.”

DeForest responded with a main floor that flows from private entry courtyard through the great room and out to a series of waterfront entertaining spaces. Floor-to-ceiling lift-slide doors and hidden steel structure maximize the sense of openness. At the same time, the house is warm and welcoming thanks to a weathered limestone floor, fir ceiling, oak and walnut cabinets, and comfortable furniture with clean lines.

At the upper level, a band of channel glass running the length of the house affords privacy while admitting natural light and providing glimpses of the courtyard and a green roof. Each of the four bedrooms has a view of the lake and private deck and the guest bath and laundry are daylit by floor-to-ceiling channel glass.

Read more
Want to know more?

Ask DeForest Architects your question

Ask your question
Want to know more?

Ask DeForest Architects your question

Ask your question

More inspiration

Transformation of a monumental farm in Zwolle
AL architecten

Transformation of a monumental farm in Zwolle

Modern forest villa
Spanjers Architect

Modern forest villa

Luxurious design bathroom with bronze taps
De Eerste Kamer Badkamers

Luxurious design bathroom with bronze taps

Next project by DeForest Architects
Tree House
DeForest Architects

Tree House

Visit website