logo head boards
TG Studio

Holly Lodge

TG-Studio was approached by the client, Rhys Cole, to join two apartments in a South Kensington mansion block. He had lived in the basement apartment for some years and when a ground floor apartment above his apartment came up on the market Rhys saw an opportunity to join both units and double his living space. His current apartment had become too small for him and his girlfriend and staying in the area was a lifestyle choice. The ground floor apartment had its own entrance off a pedestrian cobbled mews in addition to being accessed off the common parts of the block. He knew this conversion needed permission from the planning authority, the conservation officer of the borough and also the residents association of the block. In addition he needed a clever design to introduce a staircase between the units and create the grandeur this much bigger unit deserved. He researched several architects and designers and selected TG-Studio.

The lower ground floor and upper ground floor apartments both consisted of a living room / dining / kitchen and two bedrooms joining a bathroom. TG-Studio presented a design that split the two floors into an entertaining floor approached by a double height entrance hall accessed from the picturesque Thistle Grove and an accommodation floor connected to the upstairs through a private staircase.
The view on the right shows the double height entrance lobby inviting one to climb the 6 steps to the high ceilinged upper ground floor. The mirror on the left is called Origami by Thomas Griem @ TG-Studio. The wallpaper is silk woven with metal pleats by Stereo. The stairs are framed by an oak portal allowing to incorporate low level lighting. Within the circular ceiling recess is a chandelier by RVAstley. The sculpture is by Carol Peace

The staircase leads to an upper hall and the nearly entirely open plan entertaining area. To the right is the kitchen and dining space and to the left the living room. A feature pair of sliding doors leads to the study and to a hallway leading to storage, a guest WC and access to the common parts. The central feature is the fireplace which consists of a base of beige limestone called Guido blue from natural stone projects. Above the stone are storage units clad with wood obtained from an old barn in Transylvania. The TV is flush recessed into this elevation. Parts of the kitchen had a coffered ceiling, we liked that detail very much and introduced it into living room, kitchen and dining room. It shows off the high ceilings and connects the interior to the age of the building. The wall lights are Bertrand Balas Balance Lamps from the 1970s purchased in a gallery in Amsterdam. The sofa is called Nest, designed by Thomas Griem, and available through Alter London. It is covered in two fabrics in this project. The bookcases are from Bo Concept and the armchair from Poliform.

The kitchen is manufactured in Spain by DOCA distributed and designed by Gemini Design in London. It consists of a long tall run of units in matt white and sawn walnut. The cooking niche is cut out of the white units and framed in a basalt stone. In front of the tall units is a 3.5m island unit, looking like a block of basalt and accommodating sinks, dishwasher etc. The run of tall units runs into the dining area and accommodates a bespoke bar than can be hidden when required. This bespoke area holds wine fridge, wine storage glasses etc.

The kitchen ceiling, as the living room ceiling, features the coffered detail which sets it visually apart from the rest of the right hand space the dining area. The thick structural wall opposite the dining table is covered with a cork and metal leaf wall paper by Elitis. The circular table is in a cast resin finish that looks like concrete by Desalto, the chairs are leather upholstered from SMA Mobilli.The venetian chandelier is from RVAstley. Next to the bronze sculpture from Carol Peace is a photograph of the Antarctic by Angus McDonald.
The right hand picture shows the Guest WC. A bespoke basin solution shows an Agape sink supported on a walnut base with Dornbracht MEM taps, LED feature lighting below the mirror. The wallpaper is from Elitis and is based on banana tree leaves.

The study, shown above, is connected to the living area by a set of mirrored sliding doors. In the middle of the room sits a leather topped antique desk. On the wall behind are two vintage mirrored wall sconces which contrast with the modern features of the Museu de Arte Contemporanea de Niteroi in the photograph by Henning Boch. The lamp on the desk is the Shear from Bert Frank.
The image below shows corner of the living room. The chair is Ventura from Poliform. The cushion is Diamond by Thomas Griem. The side table is the Martini from West Elm.

The master bedroom was formed in the area where Rhys used to have his living room in the lower ground floor apartment. The bedroom suite stretches from the front of the building to the rear courtyard, it consists of the main bedroom with access to a light well to the mews, the master bathroom and a walk in dressing room. The wallpaper used is from Stereo – Hartford, the gel fireplace is created with flamed black granite. Above the fireplace hangs a mirror, a new product by RVAstley, called “China”. The bed is from from Alter London– The Nest range and the bedside lamps again are by RVAstley, called Cyclone, all designed by Thomas Griem. The carpet is the Las Vegas loop pile from Weston Hammer. The art piece is from Lumas – Fire & Water. We introduced a cornice in Farrow and Ball – in wimbourne white.

Calm colors are injected with sophistacted orange in the velvet of the armchair and the scarf in the art piece above. The cushion on the bed (rug company) and the original feather art on the wall reflect the orange peel feel. The bedside tables are “Elvis” from Fimes, The wall lights above the niche are from RVAstley , the table is from Camerich and the armchair from Alter London. The fabric is from Amy somervile “Saffron” velvet.

The master bathroom in layout offers a freestanding bath, a walk in shower and a double sink. The design is a mixture of classic and eclectic. The classic elements are the Carrara marble on the walls and the flamed granite Nero assoluto in the shower. The eclectic mix is achieved by using Italian floor tiling inspired by original Victorian tiles, two antique mirrors from the 1950 found in a gallery in Paris and the bespoke joinery piece made by the contractor Amirilan. The doors throughout the house are covered in thick oak veneer to resemble floorboards. The handle is by Olivari in super anthracite finish.
The bespoke double basin unit is made out of an oak base on black anodised stainless steel feet. The top is in a carrara marble with underslung basins. The taps and all other bathroom fittings are MEM from Dornbracht.

The picture on the left shows the walk in dressing room. The door frames and interior is in a similar stained oak than all the rest of the oak in the apartment. The panels are in a wallpaper from Elitis through Abbott & Boyd called Luminescent Vega. The handles on the doors and draws are from Olivari. The mirror above the dressing unit makes the room appear twice as large as it is.
The photo to the right shows a view into the bedroom from the bathroom and toward the light well to the mews. The curtains are ripple fold curtains recessed behind the cornice. The fabric is from Pierre Frey called Portofino, a glazed linen.

The bar stools are from Alter London called Monmouth in a fabric from Gaston Y Daniela called Genova Azul Claro.

Read more
Want to know more?

Ask TG Studio your question

Ask your question
Visit the website

Contributors

Photography
Save
Corridor,Flooring,Floor,Lighting,Indoors,Wood,Lamp,Interior Design,Hardwood,Building
Save
Room,Indoors,Interior Design,Chair,Furniture,Dining Room,Home Decor,Plant,Meeting Room,Vase
Save
Chair,Furniture,Plant,Room,Indoors,Flower,Flower Arrangement,Flower Bouquet,Dining Table,Table
Download the HOOG.design app now!

Discover Daily Diamonds, our books and more.

Discover more
Save
Room,Indoors,Chair,Furniture,Plant,Interior Design,Flower,Lighting,Lobby,Flower Arrangement
Save
Indoors,Room,Interior Design,Plant,Chair,Furniture,Housing,Flower,Lobby,Home Decor
Save
Chair,Furniture,Interior Design,Indoors,Living Room,Room,Table,Tabletop,Desk,Screen
Save
Interior Design,Indoors,Furniture,Living Room,Room,Corner,Monitor,Screen,Electronics,Chair
Download the HOOG.design app now!

Discover Daily Diamonds, our books and more.

Discover more
Save
Furniture,Indoors,Room,Dressing Room,Door,Closet,Housing,Sink Faucet,Walk-In Closet,Lobby
Save
Room,Indoors,Bathroom,Interior Design,Tub,Shower,Bathtub,Corner,Lighting,Home Decor
Save
Double Sink,Indoors,Room,Rug,Bathroom,Corner,Sink Faucet,Interior Design,Mirror,Home Decor
Save
Interior Design,Indoors,Home Decor,Bedroom,Room,Guitar,Leisure Activities,Furniture,Corner,Bed
Download the HOOG.design app now!

Discover Daily Diamonds, our books and more.

Discover more
Save
Bed,Furniture,Corner,Table Lamp,Lamp,Indoors,Cushion,Room,Housing,Pillow
Save
Indoors,Room,Lighting,Person,Housing,Light Fixture,Bedroom,Furniture,Living Room,Dining Table
Download the HOOG.design app now!

Discover Daily Diamonds, our books and more.

Discover more
Want to know more?

Ask TG Studio your question

Ask your question
Visit the website

More inspiration

Dynamic swimming pool in beautiful surroundings
Starline Pool

Dynamic swimming pool in beautiful surroundings

No Featured Image set
Privé woning met zwembad en wellness

Privé woning met zwembad en wellness

Mansion Haarlem
Head-Boards

Mansion Haarlem

Next project by TG Studio
West London Townhouse
TG Studio

West London Townhouse

Visit website