The assignment was to give a penthouse floor more openness. In the existing situation, there was a lot of daylight, especially in the living room, but the dining room in particular remained very dark. By relocating the existing storage room and making it more compact, space was created for the new through-sun kitchen. In this way, the kitchen now connects both sides of the penthouse, being the living space and the dining area. The presence of a lot of sunlight allowed us to work with a dark floor finish. A white box was placed in the center of the room, which was equipped with all kitchen appliances on the kitchen side and a fireplace with a storage room on the inside at the level of the living room.

Interior architect: Wim Heyninck
Photographer: Guy Pauwels Maatwerk

Read more
Want to know more?

Ask B brand – Design studio your question

Ask your question
Want to know more?

Ask B brand – Design studio your question

Ask your question

More inspiration

House JR
Mieke Van Herck Architectenbureau

House JR

Nova pool with lounge
Starline Pool

Nova pool with lounge

Natural Bathroom
De Eerste Kamer Badkamers

Natural Bathroom

Next project by B brand – Design studio
Residence B Steendorp
B brand – Design studio

Residence B Steendorp

Visit website