DE JUUL Interieurarchitectuur

Renovation Country House

Renovation of a country house in Heemstede. A beautiful assignment that was carried out with love for authentic elements. The outside of the house has been restored, the inside has been completely redesigned with beautiful high ceilings. The ground floor has two ‘halls’. One at the front where a large glass partition has been installed in the hall to accommodate the wardrobe on the one hand and to provide access to the living room on the other. On the side of the house is a formal front door, where the hallway directly connects the passage to all adjacent rooms. Glass doors have once again been used here to accentuate the views and the connection between the different spaces. Instead of the ‘clumsy’ country house that it used to be, it now has separate rooms with a grand spatial effect. In the second hall, a lion’s head adorns the door of the toilet. An eye catcher with a bent element which was a discovery of the client himself and I could only applaud.

In the large open kitchen, the high ceiling has an acoustic ceiling, so that the atmosphere feels comfortable immediately upon entering. Moooi’s wallpaper immediately catches the eye and gives the room an extra ‘face’. The long wall is fitted with a custom-made walnut cabinet, in which steel display doors have again been used. The wood-burning fireplace is always on, which is part of living in a country house, as is the large modern dining table where everyone gathers. From the kitchen there is a view of the surrounding garden and meadows. The lighting and switching material is consistently implemented in black throughout. The herringbone floor with trim continues in all rooms and also connects these rooms with each other.

On the top floor, the roof trusses have been brought back into view and painted anthracite. This reflects the authentic character of the country house. All in all a comfortable atmosphere in a beautiful setting.

Project: Renovation Mansion Heemstede
Client: Private person
Design: 2019
Realization: 2020

Implementation in collaboration with:
Contractor Van der Worp
De Pander Interior Construction
Van Dam Steel design
Photography: Jurrit van der Waal

Read more
Want to know more?

Ask DE JUUL Interieurarchitectuur your question

Ask your question
visgraat vloer houten wn
moderne eetkamer in de keuken met visgraat vloer
kleurrijke wand in de eetkamer met openhaard
wandkast met hout en led-verlichting
garderobe met ladder visgraat vloer taatsdeur
smalle hal met kamerplant visgraat vloer
hoekbank in woonkamer met staatsdeur
luxe woonkamer met openhaard visgraat vloer
Modern toilet met een moderne deur
luxe slaapkamer met tweepersoonsbed
prachtige wand
Want to know more?

Ask DE JUUL Interieurarchitectuur your question

Ask your question

More inspiration

Total project Edith of Oxford
Devos interior / outdoor

Total project Edith of Oxford

Bathroom
Dibbet Interiors

Bathroom

Noordwijk villa
Aerdenhout Villa Construction and Construction Management

Noordwijk villa

Next project by DE JUUL Interieurarchitectuur
Atmospheric apartment Heemskerk
DE JUUL Interieurarchitectuur

Atmospheric apartment Heemskerk

Visit website