logo head boards
STUDIO P ARCHITECTS

Residence V – Brussels

Situated near Place Georges Brugmann in the Ixelles district of Brussels, the house has been a single-family home and apartments in past lives. Through an extensive renovation in 2013-2014, the house now holds two triplex apartments, one of them being Residence V, a private residence.

The rooms of the house provide ample natural light, celebrating the grandeur and timeless quality of its original interiors, which celebrates beauty through the pure nature of materials within a minimal modern renovation. 

The apartments original crown moldings are preserved and painted in a neutral white, these are accentuated through its contrast with light. The custom-made kitchen and dining area, deliberately contrasting with the rest of the apartment, introduces Palisander cabinets as well as a Palisander bench with green fabric upholstery.

Luxurious marbles are used in the private residence within the kitchen’s countertops and backsplash along with the master bathroom walls and floor. Ultra-modern lined furnishing custom millwork, not to mention the Boffi Palisander and Corian wash basin, is placed throughout the apartment, juxtaposing the traditionally classic backdrop.

A minimalist stairwell connects the apartments three levels to its white oak floors.

This work is a fine example of timeless classical elegance with a fresh minimal intervention that is celebrated with the simple use of natural light and a simple color palette.

All pictures by be.pictures

Read more
Want to know more?

Ask STUDIO P ARCHITECTS your question

Ask your question
Visit the website
Save
image
Save
image
Save
image
Save
image
Save
image
Save
image
Save
image
Save
image
Save
image
Save
image
Save
image
Save
image
Save
image
Download the HOOG.design app now!

Discover Daily Diamonds, our books and more.

Discover more
Want to know more?

Ask STUDIO P ARCHITECTS your question

Ask your question
Visit the website

More inspiration

Villa Laren
Wolterinck

Villa Laren

Renovation project Zoersel with ‘steel look’ doors
ANYWAY DOORS

Renovation project Zoersel with ‘steel look’ doors

Project Brasschaat
Designs by QTD Interior architects

Project Brasschaat

Next project by STUDIO P ARCHITECTS
Residence VF – Private Residence – Brussels
STUDIO P ARCHITECTS

Residence VF – Private Residence – Brussels

Visit website