STRK

Villa BB

The design of a home in a special place, with an ambitious client, a “difficult” plot and the restrictions of an old zoning plan were the ingredients for a surprisingly contemporary home.

In this design, architect Bart de Groof made optimal use of the strong points of the plot, which is quite deep, but narrow and borders a public water feature on the side. The house offers openness and views of the places where it is possible and desirable and provides security and privacy in the other areas. The light house is mainly constructed of concrete, brick, glass and aluminum facades and has a clear separation between the main and outbuilding.

The height differences created and the open floor plan provide the desired spaciousness in the interior. The used skylights – for example above the imposing kitchen block – and the other windows, give the sun the opportunity to heat and illuminate the home.

Read more
Want to know more?

Ask STRK your question

Ask your question
Want to know more?

Ask STRK your question

Ask your question

More inspiration

Classic fireplace in the living room
Daniel’s fireplaces

Classic fireplace in the living room

Traditional paintwork in a beautiful thatched villa
De Waal residentiële schilders en decorateurs

Traditional paintwork in a beautiful thatched villa

Zwart geoliede looppoort in Tilburg
Zwart geoliede looppoort in Tilburg

Zwart geoliede looppoort in Tilburg

Next project by STRK
Villa S
STRK

Villa S

Visit website