Logo Van van EE Logo Vlassak Logo Oscar V Logo Carmetum
iXtra interieurarchitectuur

Advocatenkantoor Menen

Renovatie en transformatie bij een advocatenkantoor in Menen van een 2-delige leefruimte tot een opgedeelde combinatie van wonen en werken. Het betreft een advocatenkantoor waarbij een deel van de vroegere woonzone soms ook bijkomend als vergaderzaal of ontvangstruimte moest kunnen functioneren.

Omwille van deze basis vereiste alsook omwille van het verschil qua stijl tussen de beide ruimtes onderling, werd de vrije doorgang tussenin voorzien van een gesloten of halfopen structuur bestaande uit 2 schuifwanden en een centraal kastgedeelte. De vergaderruimte versus eetkamer werd verder authentiek gerestaureerd en qua stijl dermate geneutraliseerd zodat de omvangrijke kunstcollectie te volle tot zijn recht zou kunnen komen. Hierbij werd bijzondere aandacht besteed aan de juiste verlichting en het akoestische aspect. De toepassing van een zwevend spanplafond gaf hierbij voor beide aspecten de oplossing.

De meer afgescheiden woonzone die voor bijzondere klanten ook als extra ontvangstruimte fungeert, kreeg een hedendaagse facelift waarbij ook alle praktische zaken zoals opbergruimtes werden voorzien. Vervolgens werd er ookeen logische relatie tussen de beide ruimtes bekomen welke voornamelijk in half-open toestand een noodzaak was.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel iXtra interieurarchitectuur je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Wil je meer weten?

Stel iXtra interieurarchitectuur je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Meer inspiratie

Zwemfeest
MSK SunSquare

Zwemfeest

Landelijk luxe maatwerk in keuken en interieur
De Mulder Keukens op Maat

Landelijk luxe maatwerk in keuken en interieur

Let’s take a shower together
Eric Wouters

Let’s take a shower together

Volgende project van
Nieuwbouwproject Geluwe
iXtra interieurarchitectuur

Nieuwbouwproject Geluwe

Bezoek website