CHALISSIMA

Chique West End thuisskigebied Aspen

Van de nieuwere huizen in het chique West End van Aspen valt er vooral één op door
wat het niet is vanwege zijn gracieuze karakter. Het huis combineert Zwitsers chalet en modern
ontwerp, zo perfect geïntegreerd met zijn omgeving dat je gemakkelijk zou kunnen aannemen dat het er al geruime tijd is.

Het geheim om een ​​nieuw huis als dit er oud uit te laten zien? het zit allemaal in het hout. Het creëert echt een
gevoel voor plaats en menselijke schaal als geen ander materiaal. De warme en uitnodigende natuur van Old
Wereldmaterialen vermengd met eigentijdse texturen trekken gasten aan om in de ruimtes te blijven hangen.

Chalissima werd uitgenodigd om de Alpine-authenticiteit van zowel materialen als vakmanschap te waarborgen.

Het doel was om die “Zwitserse sfeer” te bereiken zonder te kopiëren wat in Zwitserland werd gedaan, maar om
de manier waarop de ideeën werden toegepast en opgenomen in de lokale architectuur van Aspen opnieuw uitvinden.

De houten buitenbekleding is een 300 jaar oude bijl gehouwen zonverbrande alpenden die van nature zal verweren in het hoge en droge klimaat van Aspen.

Boven de garage is het dak bekleed met met de hand afgestoken Noorse leisteen, een materiaal dat typisch wordt aangetroffen op alpenchalets.

Als je het huis binnenkomt, ontstaat er een visueel ritme gecreëerd door materiaal, textuur en licht.
Lagen van gezwart staal met harde randen worden afgewisseld met een palet van hout, gips, steen,
en glas om een ​​lichte en luchtige sfeer te creëren die verfijnd en toch beslist ingetogen is. In de overgang van de ene kamer naar de andere werden dezelfde elementen op verschillende manieren toegepast
belangrijk wordt voor de visuele ervaring. Een harmonieus huwelijk van gelijkaardige materialen is
integraal onderdeel van de warmte van een huis.

Al het hout werd in Zwitserland gefreesd, met de nadruk op trouw aan de traditie, met behulp van
authentiek hout afkomstig uit chalets en schuren in de Alpen.

Zoals veel bergski-huizen, is deze ontworpen om te entertainen. Het past van nature in de buurt, maar verschillende dakhoogtes tussen verschillende delen van het huis voegen karakter en interesse toe, terwijl een halfopen plattegrond op de begane grond zowel intimiteit als flexibiliteit verleent. In het midden van het huis bedient de glazen lift alle drie de verdiepingen, van een kelder – met vijf slaapkamers, een grote fitnessruimte en een speelkamer – naar de mastersuite op de bovenste verdieping. Een balustrade met glazen panelen omringt een terras naast de suite, waardoor een boomhutachtig gevoel ontstaat. Op het hoofdverhaal omlijsten gangen met houten panelen, geaccentueerd met zwart staal en geverfd zwart pleisterwerk, de beboste flanken van Shadow Mountain, zichtbaar door de kamerhoge glazen schuiframen van de woonkamer. Een zwevende glazen haard creëert een semi-transparant scherm tussen de woon- en eetkamers.

De woonkamer, met zijn luxueuze fluwelen en lederen meubels, richt zich op activiteit en
gesprek naar binnen. Met dit project waren we in staat om een ​​nieuwe design-erfenis te creëren, een die prachtige Zwitserse details combineert met elementen die uniek zijn voor Aspen.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel CHALISSIMA je vraag

Stel je vraag
Wil je meer weten?

Stel CHALISSIMA je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Loft in de hoofdstad
SEGERS interieur

Loft in de hoofdstad

Kerstdecoratie Rabobank
Interieurbeplanting De Klerk

Kerstdecoratie Rabobank

Exclusieve wand met koper metal stuc
PM Lissé

Exclusieve wand met koper metal stuc

You might also like this project
Verbouwing grachtenpand Amsterdam
Villabouw Van der Windt

Verbouwing grachtenpand Amsterdam

Bezoek website