Hendricks Churchill

Ellsworth Narrative

Credit Tim Lenz

Het gehucht Ellsworth ligt in de noordwestelijke hoek van Litchfield County, Connecticut, pal ten oosten van de koloniale stad Sharon, een gebied dat bekend staat om zijn uitzonderlijke landelijke schoonheid. Een landweg slingert door oerbossen die plaats maken voor hectares open grasland, alleen onderbroken door de lange, meanderende rijen stenen muren. Langs deze rustige weg ligt Ellsworth, een Victoriaanse boerderij die in 1871 werd gebouwd als onderdeel van een grote melkveehouderij die bijna een eeuw later werd gesloten. Een majestueuze paardenkastanje en esdoorns flankeren het huis, samen met een perenboomgaard, druiven priëlen en appelbomen. De landelijke omgeving van het huis, de koninklijke aanwezigheid en het gevoel voor geschiedenis trokken de aandacht van Heide Hendricks en Rafe Churchill in 2003, kort nadat ze met hun pasgeboren dochter van Brooklyn, NY, naar Sharon waren verhuisd.

In die tijd, nog steeds bewoond door de oudere heer die het al vijftig jaar thuis noemde, begon de boerderij tekenen van verval te vertonen. Maar het zette het paar aan het dromen. Ze stelden zich voor hoe het eruit zou zien, hersteld in zijn oude glorie, met alle originele details intact. In de komende vijftien jaar creëerden Heide en Rafe hun in Sharon gebaseerde ontwerpbureau, Hendricks Churchill, en werkten aan een breed scala aan bekroonde projecten, zowel lokaal als in New York City. In die tijd hebben ze ook twee grote huisrenovaties en eigen verhuizingen uitgevoerd. Hun dochter kreeg gezelschap van een zoon. En toen, in juni 2018, kwam de boerderij met zijn 33 hectare op de markt. De sterren kwamen op één lijn en de toekomstige voogdij van ‘Ellsworth’, zoals ze het hadden genoemd, ging over in de handen van Rafe en Heide.

Hoewel het lang op zich liet wachten, kwam de overname precies op het juiste moment. Na 20 jaar samen te hebben gewerkt en gewoond, waren de esthetiek en visie van het paar perfect op elkaar afgestemd. Ze wisten precies hoe ze de renovatie van Ellsworth wilden aanpakken en het hele project nam slechts zeven maanden in beslag. Zoals met alle huizen die ze bijwerken, waren ze voorzichtig om hun eerste emotionele reactie op het onroerend goed als een toetssteen te houden. Het huis was in stukken gehakt om bij de vorige eigenaar te passen, maar al het fijne ambachtelijke werk had de tand des tijds doorstaan. Hendricks Churchill verwijderde eenvoudigweg inserties uit de jaren zestig en zeventig, waarbij het ontwerp zo min mogelijk werd gewijzigd, terwijl het aan de moderne levensstandaard werd aangepast. De hoge, met licht doordrenkte kamers vloeien van de ene naar de andere, met hoge ramen die een weids uitzicht bieden op de natuurlijke schoonheid daarachter. Kroonlijsten werden toegevoegd en de vloeren werden gerepareerd, inclusief kastanjehouten planken uit een oude schuur op het terrein. Waar ze ook nieuwe deuren of ramen toevoegden, ze waren zorgvuldig om de bestaande verhoudingen en details te repliceren.

Heide liet zich inspireren door hoe het licht elke kamer bereikte om een ​​levendig maar verfijnd kleurenpalet te kiezen. De meubels zijn warm en eclectisch, een kenmerkende mix van stukken rijk aan patina die een gevoel van levensreis uitstralen. Tegenwoordig geniet de familie Hendricks Churchill van Ellsworth als hun thuis. Een plek waar ze de geschiedenis van de boerderij blijven eren: de hooivelden worden gekapt en in balen verpakt door een lokale boer, de grote melkveeschuur wordt gerestaureerd en het bosbos wordt beheerd met het oog op een betere leefomgeving voor wilde dieren.

Industriepartners die bijdragen aan Ellsworth zijn onder meer Clarke Distribution, Duravit, Farrow & Ball, Fayce Textiles, Heritage Tile, Marvin Windows, Original BTC, Ponders Hollow, Urban Archaeology, Vermont Farm Table en Waterworks. Het huis werd voor het eerst gepresenteerd door The New York Times in april 2020.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Hendricks Churchill je vraag

Stel je vraag
Wil je meer weten?

Stel Hendricks Churchill je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Dubbele stalen deuren
De Rooy Metaaldesign

Dubbele stalen deuren

Villa Renswoude
Nexxt! Lighting

Villa Renswoude

Groen brengt perspectief
Groenbedrijf van Vlierden

Groen brengt perspectief

You might also like this project
Strakke villa met royale veranda
HaBé Bouwen in Stijl

Strakke villa met royale veranda

Bezoek website