Wat oorspronkelijk enkel een vernieuwing van de keuken had moeten worden, werd uiteindelijk een complete renovatie van het interieur. De oudere woning, met de fraaie tuin en de vele kamers, bleek na aankoop toch wel te donker en onhandig ingedeeld. We zochten vooral naar meer openheid en architectonische logica, zo voldoen we niet alleen veel beter aan de wensen van de bewoners maar tonen zo ook de pracht die ze onzichtbaar al in zich had.

Door de voordeur centraal in de voorgevel te plaatsen kregen we een lange hal met meteen zicht op de groene tuin achteraan en trekken we meteen ook licht binnen in wat vroeger de donkere delen waren van de woning. Ook de volledige glazenwand aan het einde van deze hal, zorgt ervoor dat we het linker en rechter deel van de woning sterker verbinden met elkaar en de tuin. We creëren ook doordachte plekjes in het huis, dat blijkt uit bijvoorbeeld de keuken die niet enkel geschikt is voor te koken, maar ook om lang te vertoeven met familie en naasten. Dit doen we door een koffiecorner en haardvuur toe te voegen en af te werken met warme en stillistische materialen, zoals bijvoorbeeld de schilderstechnieken op de muren en het schrijnwerk.

Doorheen heel de woning hebben we gewerkt met bogen (in de ramen, binnendeuren, …) en afrondingen om het interieur een karateristiek element te geven en toe te voegen aan de zachtheidwaar we naar op zoek waren. Door 1 van deze ronde deuren lopen we van de leefruimte naar het bureau, door de andere naar de wijnkamer. De woonkamer zelf zijn opgedeeld in een zitgedeelte rond de gerestaureerde open haard en een verlaagde zitruimte, die we volledig hebben gestoffeerd in het groen om te matchen met het achterliggende groen van de tuin. Wanneer we de masterbedroom betreden, merken we meteen dat er dezelfde sfeer is gecreeërd als beneden, dit door de schildertechniek integraal door te trekken. De wanden zijn ook optimaal benut om voldoende kastruimte te voorzien. Tussen hal en masterbedroom hebben we ook opnieuw een boog gecreëerd om opnieuw de stillistische eenheid met beneden te benadrukken. Tussen hal en badkamer hebben we gewerkt met figuurglas, om extra transparatie te voorzien voor de badkamer die zo veel ruimer oogt. Dit benadrukken we nogmaals door een volledige spiegelwand te voorzien achter het wastafelmeubel. De natuursteend dat we doortrek van meubel, tot achter het bad brengen we ook nog een ‘eyecatcher’ binnen in de ruimte.

Fotograaf van project: Pilar Shoots

Stoffering: Sioen
Natuursteen: Brachot
Haarden: Goeyvaerts
Verlichting: Moon
Stalen deuren kozijnen en staalwerk: Savoir Fer

Lees verder

Wil je meer zien van LO Architectuur? Bekijk de pagina van LO Architectuur voor meer projecten en bedrijfsinformatie.

Wil je meer weten?

Stel LO Architectuur je vraag

Bezoek website

Nieuw Sla de foto's op in de HOOG app

Wil je meer weten?

Stel LO Architectuur je vraag

Bezoek website
Meer inspiratie
Binnen, stoel, meubilair, kamer, deur, interieur ontwerp, lobby, vergaderruimte, tafel, tafelblad, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
De Rooy Metaaldesign
Stijlvolle stalen deuren
Luxe keuken met moderne meubelen ,Kamer, Binnen, Stoel, Meubilair, Keukeneiland, Keuken, Interieur Ontwerp, Huisvesting, Tapijt, Eettafel, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Chris Goddard
Penthouse
Kleurrijke en sfeervolle inrichting ,Meubilair, Tafel, Tapijt, Haard, Woondecoratie, Vogel, Koffietafel, Binnen, Woonkamer, Open haard, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Hendricks Churchill
Ellsworth Narrative
Volgende project van
Prachtig kantoorpand, luxe kantoorpand, design kantoorpand, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
LO Architectuur
Hyphen
Bezoek website