Logo Studio Siebers Logo Onbeperkt WiFi Logo Tortu Logo Vlassak logo pm lisse Puur logo logo

Dit appartement met drie slaapkamers in Kensington werd volledig gestript en gerenoveerd, met als resultaat een prachtig gedetailleerd en luxueus stadsappartement met op maat gemaakte meubelstukken en hoogwaardige afwerkingen.

Het pand is gelegen in een prestigieus complex in Kensington, maar het zag er in zijn geheel erg moe en gedateerd uit de jaren 90 toen wij het project aannamen.

De ontwerpopdracht moest weerspiegelen dat onze klanten, hoewel ze permanent in het Verre Oosten wonen, veel over de hele wereld reizen en dat ze hun tweede huis wilden moderniseren om het een exclusieve ’boutique hotel’-uitstraling te geven die luxueus, klassiek en toch eigentijds is. Ook op praktisch niveau moest de woning functioneren als een comfortabele woning voor gebruik wanneer zij in het Verenigd Koninkrijk waren.

Met dit in gedachten werd de ruimte volledig heringericht met twee badkamers, (een master ensuite en een familie) twee slaapkamers, een studeerkamer / derde slaapkamer en ook de keuken werd heringericht om aan te sluiten op de woon / eetkamer om optimaal gebruik te maken van de stroom in de ruimte. Het werd aangevuld met op maat gemaakt schrijnwerk om de beschikbare opslagruimte te maximaliseren.

Om aan de opdracht te voldoen en de minimale lux-look te bereiken die we nodig achtten, wilden we dat de essentiële basis van het schema weelderig zou zijn, maar met de nadruk ook op de eenvoud en de schoonheid van het product.

Bovendien wilden we het thema kwaliteit en vakmanschap benadrukken, en dit komt in het hele appartement terug, van de op maat gemaakte vloeren, zijden tapijten, handgemaakte deuren van vloer tot plafond, schrijnwerk met het fijnste fineer, en de prachtige op maat gemaakte badkamers met prachtige marmersoorten die een elegante maar natuurlijke uitstraling hebben.

Het thema voortzettend, hebben we overal luxe afwerkingen en stoffen toegevoegd, waarbij de nadruk lag op het gebruik van verschillende texturen en hun juxtapositie die het geheel tot leven brengen. Zo vormde de prachtige gepolijste donkere houten vloer de basis voor het hele schema, dat gepaard ging met het gebruik van zeer texturaal zeegrasbehang met metalen draden in de slaapkamers en de woon/eetkamer. Deze afwerkingen vormen een perfect contrast en achtergrond voor onze keuze van weelderig fluweel, metallic linnen en paardenhaar die met veel effect zijn gebruikt voor het zachte meubilair.

Het meubilair bestaat voornamelijk uit prachtige op maat gemaakte stukken met de nadruk op fijne materialen, met name in de woonkamer staat een antiek bronzen salontafel waarvan het ontwerp is geïnspireerd op een origineel vintage model uit de jaren 1950 en een media-unit in brons en antiek spiegelglas.

Om het probleem van de lange donkere gang in de hal op te lossen, werkten we samen met een gespecialiseerd bedrijf dat het met de hand afgewerkte, prachtig geparelde gepolijste pleisterwerk leverde, dat het beschikbare licht echt weerkaatst en optilt, terwijl het een opvallend contrast vormt met de donkere vloer.

Deze afwerking werd ook met groot effect gebruikt als opvallende muur in de eetkamer, waar de rijke geparelde taupe kleur precies paste bij de Birgit Israel vintage eettafel met glazen blad uit de jaren 1950.

De woonkamer heeft een eenvoudig gebruik van een contrasterende kleur met de opname van een op maat gemaakte fauteuil in een gebrand oranje, die het perfecte accent vormt voor de blauwgetinte grijstinten op de muren. Om dit verder te benadrukken, hebben we ook de Londense kunstenares Maria Luisa Hernandez opdracht gegeven het olieverfschilderij in de eetkamer te schilderen, dat een subtiel gebruik van oranje bevat en een uniek middelpunt vormt. De enorme antieke glazen spiegel vormt ook een prachtig element en opent de ruimte, waardoor deze een gevoel van diepte en glamour krijgt.

De werkkamer werkt ook bijzonder goed en geeft precies het gevoel van een ‘gentleman’s club’ met het gebruik van leren koffers, schrijnwerk van zilver essenfineer met met leer beklede planken, slim afgezet tegen de meer casual navy linnen pin stripe bank en De la Cuona kussens.

De slaapkamers zijn studies in ingetogen luxe. De hoofdslaapkamer heeft een klassiek gebruik van een subtiel neutraal palet geaccentueerd met een donkere rijke taupe, een perfecte aanvulling op de tweede slaapkamer die een iets vrouwelijker uitstraling heeft met de toevoeging van vintage stijl nachtkastjes en een kaptafel van Chelsea Textiles, een paisley stijl bedovertrek en Chinese lantaarn stijl bed hanglampen.

Dit is een elegant ontworpen interieur, uitgevoerd met uitgelezen aandacht voor details die duidelijk zichtbaar zijn van het algemene uiterlijk van het project tot aan het kleinste detail, bijvoorbeeld een knoop op een kussen, geen enkel ontwerpelement is over het hoofd gezien. Alleen de beste materialen, vakmanschap en design werden gebruikt, wat resulteerde in een huis dat luxueus, tijdloos en glamoureus is en perfect voldoet aan zijn opdracht.

Milward Teverini begrijpt het niveau dat nodig is om exclusieve woonruimtes te creëren en bij de selectie van alle elementen waaruit dit speciale appartement bestaat, werd geen aandacht voor detail gespaard. Hoewel het ontwerp luxueus is, straalt het een stille weelde uit die de essentie van een uniek maar persoonlijk huis behoudt, terwijl het zich kan meten met het allerbeste boetiekhotel, zoals de klant wilde. Hoewel Milward Teverini het hele project voor de klant beheerde, waren zij ook zeer betrokken bij de ontwerpdetails en werkten wij zeer nauw met hen samen om hun opdracht te vervullen, met als resultaat een prachtig gedetailleerd en luxueus stadspad.

We hebben hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het interieur karakter had en aanvoelde als een thuis. In het algemeen hebben we enkele belangrijke materialen gebruikt die een samenhangend geheel vormen, maar we wilden echt dat elke kamer een individuele uitstraling zou hebben. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat in elke kamer een ander kleurenpalet en een iets ander uiterlijk werd gebruikt. De eigenaar zei voortdurend dat hij geen ‘cookie cutter’-schema wilde, maar iets luxueus en unieks voor hem.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Milward Teverini je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Bijdragers

Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Wil je meer weten?

Stel Milward Teverini je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Meer inspiratie

Exclusief schilderwerk werkkamer kasteel
De Waal residentiële schilders en decorateurs

Exclusief schilderwerk werkkamer kasteel

Villa Amsterdam
Altivello

Villa Amsterdam

Exclusief interieur met luxe meubels
Olàv Home

Exclusief interieur met luxe meubels

Volgende project van
Chelsea
Milward Teverini

Chelsea

Bezoek website