Spanjers Architect

Minimalistische villa

Op een royaal perceel, gelegen tegen een bosrand, hebben wij aan het einde van een lange oprijlaan een moderne villa ontworpen. Deze minimalistische woning bestaat uit twee rechthoekige volumes, die zich zowel qua materialisering als qua programmering van elkaar onderscheiden. De gekozen combinatie en architectuur van deze twee volumes zorgt ervoor dat ze elkaar versterken.

Het onderste volume, dat deels in de grond verzonken is middels een split-level, is vormgegeven als een strak wit blok met doelbewuste gevelopeningen. Dit volume biedt plaats aan de ‘publieke’ functies van de woning, zoals de keuken, living, tuinkamer, werkkamer en lounge-ruimte. Deze laatste ruimte vormt een subtiele verbinding met het bovengelegen gedeelte van de woning.

Het bovenste volume is bekleed met hout en is haaks op het onderste volume geplaatst. Hierdoor ontstaan een aantal spannende overkragingen die buiten bepaalde plekken definiëren. In dit volume bevinden zich de ‘private’ functies van de woning, zoals slaapkamers en badkamers. Door het toepassen van verschillende gevelopeningen welke ogenschijnlijk willekeurig gepositioneerd zijn wordt aan dit rigide blok een speels accent gegeven.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Spanjers Architect je vraag

Stel je vraag
Wil je meer weten?

Stel Spanjers Architect je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Stalen deuren en roomdividers in de Bibliotheek Eemland
Metaal-Art

Stalen deuren en roomdividers in de Bibliotheek Eemland

Stijlvolle bungalow met rieten kap te Veenendaal
HaBé Bouwen in Stijl

Stijlvolle bungalow met rieten kap te Veenendaal

Slowcase Case nr. 15/E1/010
Malfred

Slowcase Case nr. 15/E1/010

Volgende project van
Upgrade woning
Spanjers Architect

Upgrade woning

Bezoek website