Logo Studio Siebers Logo Onbeperkt WiFi Logo Tortu Logo Vlassak logo pm lisse Puur logo logo
Maxim Winkelaar

Nieuwbouw villa Vinkeveen

Locatie
Op een prachtig gelegen perceel aan de Vinkeveense Plassen stond een vervallen vrijstaande woonhuis. Het bestaande woonhuis dateerde uit de jaren ’30 en was oorspronkelijk gebouwd als vakantiehuis. De bestaande woning was bouwkundig in een zeer slechte staat en de opdrachtgever wenste een nieuwe woning. Het bestaande woonhuis is gesloopt en wij hebben een plan hebben gemaakt voor het realiseren voor een nieuw te bouwen villa.

Concept
Vanuit het bestemmingsplan was het mogelijk om een groter en hoger volume te plaatsen op dit perceel. Daarnaast was het mogelijk om de woning verder te vergroten door middel van en aanbouw op de begane grond. De extra vierkante meters die op de begane grond extra gebouwd konden worden hebben wij als een L-vormig volume om de hoofdmassa heen gekruld met aan de achterzijde een veranda. De veranda heeft een groot daklicht gekregen om de woonruimte te voorzien van extra zonlicht.

Het perceel heeft een langgerekte vorm en dit hebben wij in het ontwerp benadrukt door de uiteinden van het zadeldak ‘uit te rekken’. Vanuit binnen gezien wijst de kap letterlijk aan twee kanten naar het water toe. Bovendien geeft dit uitgerekte dak een mooie schaduwwerking op het vlakke stucwerk van de voor- en achtergevel.

De plint van de woning is in metselwerk uitgevoerd en de bovenliggende massa in vlak wit stucwerk met hardhouten kozijnen. Het dak is voorzien van donkergrijze leipannen.

Interieur
De woning heeft een spectaculaire entree, waarbij wij een vide hebben ontworpen met een hoogte van meer dan 6,5 meter. Het woongedeelte is zeer royaal met grote woonkeuken en living. Een dubbele doorkijk-haard met aan één zijde glas fungeert als room-divider. De eerste verdieping bestaat uit de master bedroom met en-suite inloopkast en badkamer. Op de verdieping erboven bevinden zich nog twee ruime slaapkamers en een badkamer. De achterzijde van de woning is zoveel mogelijk in glas uitgevoerd om het vrije uitzicht over de Vinkeveense plassen te kunnen ervaren.

Fotografie: Anne van Houwelingen

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Maxim Winkelaar je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Wil je meer weten?

Stel Maxim Winkelaar je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Meer inspiratie

Sfeervolle totaalrenovatie
Concept’n

Sfeervolle totaalrenovatie

Sfeervolle tuininrichting
TIM Exclusive Gardens

Sfeervolle tuininrichting

Luxe keuken
Kembra

Luxe keuken

Volgende project van
Nieuwbouw villa Bemmel
Maxim Winkelaar

Nieuwbouw villa Bemmel

Bezoek website