Logo Blaauw logo pm lisse logo head boards logo smart logo la plume
Jeroen de Nijs

Penthouse Amsterdam

Voormalig kantoorgebouw in Amsterdam-Zuid  krijgt herbestemming  tot 4 luxe appartementen. De opdracht is om het casco van de 4e verdieping (penthouse) met het dakterras te voorzien van een comfortabel interieur. Het betreft een leefruimte van  225 m2 met een dakterras van 173 m2 voor een getrouwd stel met een dochter van 13 jaar.

Het vrijstaande pand is aan alle zijden voorzien van grote raampartijen en riante balkons op het Zuiden en Westen. Om het vrije uitzicht met de lange zichtlijnen over de stad te bewaren is gekozen voor een open plattegrond. Het industriële karakter van het casco is intact gelaten om dit ‘loft’-gevoel te benadrukken.  De stand van de zon heeft de indeling grotendeels bepaald. De private slaap- en badruimtes zijn aan de Oostzijde (straatzijde) gesitueerd, waardoor de  zon vrij spel heeft in de woonvertrekken. Door de entreedeur van het appartement te verplaatsen naar het trappenhuis was het mogelijk om vanuit de lift direct de  woonruimte te betreden. Aan deze  liftschacht zijn de installatie- , de wasruimte en trap gekoppeld. Deze ‘kern’ is opgevat als een enorm meubel en als zodanig gematerialiseerd en gedetailleerd,  in contrast met het rauwe en industriële casco.  In de smallere zone tussen de living en keuken hangt de draaibare open haard waardoor het vuur vanuit alle hoeken te zien is.  Ook de indeling van het dakterras volgt de zon. In de ochtend een kopje koffie op de lounge, in de middag onderuit op de zonnebedden en ’s avonds dineren aan tafel. Door het terras deels te voorzien van kunstgras en grote olijfbomen ontstaat er beschutting en intimiteit.

In het duurzame herbestemmingsproject is ook in het interieur dankbaar gebruik gemaakt van de bouwtechniek van toen. De toegepaste bouwmaterialen en kolommenstructuur zijn sfeerbepalende elementen in het ontwerp. De gehele woonruimte is voorzien van vloerverwarming in de zwevende betonvloer. Met deze installatie  kan de ruimte in de zomer tevens worden gekoeld.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Jeroen de Nijs je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Download de HOOG.design app nu!

Ontdek Daily Diamonds, onze boeken en meer.

Ontdek Meer
Wil je meer weten?

Stel Jeroen de Nijs je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Meer inspiratie

Klassiek moderne keuken met prachtig marmer blad
De Mulder Keukens op Maat

Klassiek moderne keuken met prachtig marmer blad

Woning Loenen aan de Vecht
Altivello

Woning Loenen aan de Vecht

Tuin met fontein en buitendouche
Tuintechnisch Bureau Smeulders

Tuin met fontein en buitendouche

Volgende project van
Bungalow Limmen
Jeroen de Nijs

Bungalow Limmen

Bezoek website