JUMA architects

Project Sint-Martens-Latem

Deze woning met praktijkruimte is heel bijzonder voor JUMA, het is namelijk het ontwerp voor hun eigen woning.

Het feit dat het perceel in de tweede bouwlijn gelegen is, spreekt hen erg aan omwille van het weeldigere omringende groen en de privacy dat dit met zich meebrengt. De lange oprit mondt uit op een gezellig, ontvankelijk binnenpleintje waaraan 3 volumes grenzen die met elkaar verbonden zijn. Enerzijds is er de dubbele garage met houten gevelbekleding, anderzijds is er het architectenkantoor met aparte toegang en tot slot is er nog de woning zelf. De 3 volumes variëren telkens in hoogte wat resulteert in een erg leesbaar ontwerp.

Het grondplan van de woning is heel uitgestrekt, JUMA heeft namelijk een zwak voor lang- gerekte, lage vormen. Zelfs de kinderslaapkamers bevinden zich op de gelijkvloers. Enkel de ouderlijke slaapkamer met dressing en badkamer bevindt zich als een soort aparte suite op de verdieping.

De oriëntatie van de woning is niet ideaal maar dit zag JUMA eerder als een uitdaging dan als een nadeel. Door een beglaasde passerelle te ontwerpen tussen keuken en leefruimte ontstaat er een soort tussentuin/patio. Op die manier worden er ook meer gevarieerde uitzichten bekomen in de plaats van zich enkel te richten naar de achtertuin.

Foto’s © Annick Vernimmen

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel JUMA architects je vraag

Stel je vraag
Wil je meer weten?

Stel JUMA architects je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Zwemvijver met strak design voorzien van lounge gedeelte en aansluitende hoektrap
Aqua Art Zwemvijvers en bio baden

Zwemvijver met strak design voorzien van lounge gedeelte en aansluitende hoektrap

Stalen taatsdeur in woonhuis Haarlem
FritsJurgens taatsdeuren

Stalen taatsdeur in woonhuis Haarlem

Luxe buitenverblijf met zwembad en terras
Tablazz

Luxe buitenverblijf met zwembad en terras

Volgende project van
Villa Perinne
JUMA architects

Villa Perinne

Bezoek website