Puur logo
B Brand – Design Studio

Residence DV Nieuwpoort

De opdrachtgever had de vraag het plan en ontwerp van de architect te bekijken en indien nodig bij te sturen. De woning is een ruime ééngezinswoning met veel glas waar enorm veel zonlicht binnentreedt. Door de lichte tinten wordt het zonlicht zo ver als mogelijk in de woning binnengetrokken. Een belangrijke factor voor de bewoners die lange tijd in het zonnige buitenland woonden. Het interieur mocht een minimalistische uitstraling hebben maar met warme accenten. Dit werd bekomen door witaccenten voor de muren te gebruiken in combinatie met natuurlijk hout en beton voor de vloeren. Voor de zitbank in het raam van de zitruimte en de centrale wand in de ruimte werd geopteerd voor een donker gebeitst hout. Centraal in de zithoek staat de open haard. Deze werd op de grond geplaatst als knipoog  naar de oude kasteelhaarden. In de leefruimte staat een vleugelpiano, een passie van de dochter. In contrast met deze witte wanden staat de donkere wand waar de toegang naar het bureau, plaats voor kunst en wijnkoelkasten in zijn geïntegreerd. Deze wand loopt naadloos over in de bar/ontbijthoek die uitgeeft op de keuken. Centraal in de keuken staat het eiland uitgevoerd in witte Corian. Het uitzicht van dit materiaal geeft een zachte touch aan het donker geheel. De hoek van de glazen raampartij in de eetruimte kan volledig worden opengeschoven zodat er altijd een binnen-buitengevoel kan worden gecreëerd. Het leuke is dat de woning ten gevolge van het duinlandschap uit verschillende niveaus bestaat waardoor er aparte intieme sferen ontstaan. Zo ligt de bibliotheek enkele treden hoger, wat een mooi overzicht op de zichthoek geeft. Ook bij het binnenkomen van de woning moet men enkele treden zakken. In de badkamers werd gekozen voor een serene sfeer van natuurlijk licht via platte dakkoepels, witte kleuren en lichtgrijze gekalkte wanden. Met de lichtgrijze kleur van de gekalkte wanden verwijzen we terug naar de uitstraling van de betonnen vloer. De woning herbergt ook een stock en fotostudio waar kledingcollecties kunnen worden gefotografeerd.

Architect: PVL Architecten

Interieurarchitect:  Ben Depuydt

Fotografie:  Kris Dekeijser

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel B Brand – Design Studio je vraag

Stel je vraag
Wil je meer weten?

Stel B Brand – Design Studio je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Restaurant Aan het Bosch te Castricum
‘t Saense Parkethuys

Restaurant Aan het Bosch te Castricum

Nieuwbouw villa te Wassenaar
Boreas

Nieuwbouw villa te Wassenaar

Villa met kamerhoge zwarte deuren
ANYWAY DOORS

Villa met kamerhoge zwarte deuren

Volgende project van
Residence DL – DJ Bornem
B Brand – Design Studio

Residence DL – DJ Bornem

Bezoek website