Loog tim elfter time logo la plume Logo Onbeperkt WiFi logo hemels wonen Logo Royal Botania
Maisha Ontwerp

Riverside London appartement, Butlers Wharf

De flat met drie slaapkamers aan de Theems is gelegen in het beroemde Butlers Wharf gebouw. Het is een prachtig verbouwd pakhuis met prachtige zichtbare bakstenen en karakteristieke gietijzeren ramen. Gelegen op de derde verdieping heeft het een prachtig uitzicht op de Tower Bridge, die op slechts 200 meter afstand ligt, en vormt de perfecte achtergrond voor een prachtig interieur. Onze cliënten wilden een Londens huis voor het onderhouden van hun vrienden en gasten – een ruimte die spannend en spectaculair was en waar ze konden verblijven en zeer comfortabel waren. Het project duurde een jaar en omvatte een volledige herconfiguratie van de plattegrond, het elektriciteitsplan en op maat gemaakt meubilair en afwerking.

De visie voor het ontwerp was het creëren van een elegante en comfortabele ruimte met luxueuze accenten en een spectaculaire bar voor bij het entertainen. Het vloer- en lichtplan werd opnieuw ontworpen om meer open ruimtes en meer licht in de flat mogelijk te maken, aangezien de plafonds laag waren en het oorspronkelijke ontwerp de flat donker en claustrofobisch deed aanvoelen. Vanaf het moment dat u binnenkomt, hebben we in het hele appartement verzonken wandradiatoren gebruikt voor een strakke afwerking. De zithoek wordt geaccentueerd door rijke bordeaux- en crèmekleurige tinten, met gerookt glas en donker houtaccenten, terwijl de slaapkamers opvallende knallen van kleur en patroon hebben – elk met op maat gemaakt schrijnwerk en individuele stoffering. Elke ruimte heeft zijn eigen thema, maar is met elkaar verbonden door het prachtige op maat gemaakte meubilair en het lopende thema van messing en gerookt glas. Het was voor ons heel belangrijk dat elk element in het ontwerp een subtiele continuïteit volgde.

De opvallendste kenmerken van dit appartement zijn de spectaculaire verlichte Alabaster bar, de en-suite koperen en messing marmeren badkamers en de glazen wand tussen de hal en de gastenslaapkamer. Al deze kenmerken voegen aan het ontwerp toe om het appartement te verheffen tot een hoger gevoel van luxe.

In het algemeen hebben we ons geconcentreerd op een ontwerp dat meer licht door het appartement laat schijnen om het donkere gangachtige gevoel uit te bannen. De dubbele deuren van de middelste slaapkamer werden verwijderd en vervangen door een vast glazen paneel om het licht van de rivierzijde van de flat door de gang te laten stromen en de middelste slaapkamer met twee bedden te verlichten. Dit creëert een nieuw centraal punt in het appartement en heeft een donkere en claustrofobische ruimte veranderd in een gezellige en lichte ruimte.

Ons ontwerpconcept voor de keuken, die zich naast de zit- en eetruimte bevindt, concentreerde zich op een volledig verborgen keuken zonder zichtbare apparatuur in het woongedeelte om een woon- en eetruimte te creëren die is ontworpen om te entertainen. We hebben de keuken discreet weggewerkt achter mooie zakdeuren van gerookt glas, die we hebben opgenomen in het ontwerp van wat het belangrijkste element van het woongedeelte is: de bar. Om de bar echt spectaculair te maken, ontwierpen we een op maat gemaakte verlichte albasten bar met op maat gemaakte panelen aan elke kant, die zowel de bar als de zakdeuren omlijsten. Dit zorgde ervoor dat het zwaartepunt van het woongedeelte ligt bij het albast, dat gewoonweg prachtig is en het verdient om op deze manier gevierd te worden.

In het woongedeelte en de hal kozen we voor een bordeaux-parelmoer kleurenpalet met delicate accenten in messing en gerookt glas. De rijke bordeauxrode tinten van de meubels en lampen vormen een prachtige aanvulling op de gloeiende albasten bar en geven de leefruimte een zachte maar elegante sfeer. Het gerookte glas is terug te vinden in de keukendeuren en de details van de lampen, terwijl het messing duidelijk aanwezig is in zowel de lampen als de bekleding van de op maat gemaakte meubels. Elk detail is zorgvuldig overwogen, zoals het geometrische patroon op het tapijt dat wordt weerspiegeld op de rugleuning van de eetkamerstoelen, om een geraffineerd gecoördineerd interieur te creëren. Een paar staande lampen, aan weerszijden van de sofa, werden gekozen om een lage verlichting te bieden voor intieme avonden en het verlichte op maat gemaakte wandschrijnwerk voegt een zacht element toe aan de kamer, waardoor de klant een persoonlijke toets kan toevoegen met ornamenten, boeken en accessoires. Maar de echte ster van deze ruimte is voor ons de op maat gemaakte Alabaster bar. Het is handgemaakt door Atelier Alain Ellouz en zorgvuldig ontworpen om perfect in de betimmerde muur te passen.

Alle drie de slaapkamers liggen aan de andere kant van het appartement, tegenover de beroemde geplaveide loopbrug van Shad Thames. Het was belangrijk voor onze klanten om kleur in de slaapkamers te brengen en toch een neutrale achtergrond te behouden. Elke slaapkamer heeft daarom subtiele knallen van individuele kleur, terwijl het onderliggende neutrale-messing thema van het appartement behouden blijft. Op maat gemaakte kasten met een koperen inleg en koperen lederen handgrepen, ontworpen door Maisha, zijn opgenomen in elke slaapkamer om het concept van luxueuze accenten te voltooien. Voor de ouderslaapkamer kozen we een paars en turquoise palet tegen een zachte neutrale achtergrond en we volgden hetzelfde concept voor de gastenkamers, zij het dat we de kleuren veranderden in prachtige combinaties van blauw en geel en levendig blauw en terracotta. Elk kussen, elke knoop en elke bies werd geselecteerd om een evenwichtige kleurencombinatie te creëren.

Een belangrijk aspect voor onze klanten was het hebben van luxe en unieke badkamers voor zowel de hoofd- als de gastenkamers. We kozen daarom voor een elegant marmerthema en combineerden dit met opvallende kranen uit de Watermark-collectie en douchepanelen van gerookt glas voor een verbluffende afwerking. Om de hoofdbadkamer te onderscheiden van de gastbadkamers hebben we gekozen voor een rijke verde fantastico marmersteen tegen antiek koperen kranen in de hoofdbadkamer en een diepe noir st laurent marmersteen tegen koperen kranen voor de twee gastbadkamers. De verlichting werd ontworpen om de beste kenmerken van de badkamer te accentueren: de prachtige marmeren muren en de koperen kranen. We ontwierpen drie verlichtingscircuits die kunnen worden gebruikt om verschillende delen van de badkamers te belichten en zo verschillende sferen te creëren. Het eerste circuit is bestemd voor algemene verlichting en bestaat uit een raster van downlights voor dagelijks gebruik. Dit wordt aangevuld door het tweede circuit, dat subtiele aandachtspunten en taakverlichting creëert door de nissen, de douchewand en de spiegelkast te verlichten. Het derde circuit is sfeervoller – het wordt geactiveerd met een sensor en schakelt een zachte LED-lichtwas aan onder de wastafel en het bad, waardoor een mooi zwevend effect en een zacht nachtlicht ontstaat. Het resultaat is verbluffend en maakt deze badkamers werkelijk uniek.

Het tweede belangrijke kenmerk van dit appartement voor onze klanten is de albasten bar. Het is een spectaculair stukje vakmanschap en geeft de leefruimte een unieke uitstraling. Wij hebben dit materiaal niet alleen gekozen omdat het er prachtig uitziet en aanvoelt, maar ook omdat het slijtvast is. Hij is behandeld met hars, waardoor deze ongelooflijk tere en breekbare steen verandert in een veerkrachtig en duurzaam element, perfect voor barbladen. Wat dit materiaal nog opvallender maakt, is het feit dat het wordt verlicht door LED’s, die kunnen worden ingesteld van warm tot koel, afhankelijk van de stemming en het tijdstip van de dag. Onze klanten wilden een dramatisch element in hun woonkamer en deze albasten bar straalt drama en luxe uit.

Als ontwerper is de hoogste vorm van goedkeuring natuurlijk die van onze klanten, die opgetogen en nogal emotioneel waren toen we hen voor het eerst hun nieuwe flat lieten zien en ons vertelden dat ze nooit hadden gedacht dat de flat er zo mooi uit kon zien als nu.

Het interieurontwerp is door de International Property Awards uitgeroepen tot Best London Residential Apartment Interior Design en Almas krijgt haar prijs op 28 oktober uitgereikt.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Maisha Ontwerp je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website
Wil je meer weten?

Stel Maisha Ontwerp je vraag

Stel je vraag
Bekijk de website

Meer inspiratie

Trapbekleding met parket
Nobel Flooring

Trapbekleding met parket

Strak vormgegeven villa
Brouwer Bureau Bouwkunde

Strak vormgegeven villa

Woonhuis België
Rietstijl

Woonhuis België

Volgende project van
Providence
Maisha Ontwerp

Providence

Bezoek website