Logo Brand van Egmond

DeForest Architects: John DeForest, Ted Cameron, Michael Knowles 
Interieur Design: NB Design Group
Contractor: Lockhart Suver
Fotografie: Benjamin Benschneider

Locatie: Seattle, Washington
Ca. 6.000 sf vierkante voet (exclusief garage)
4BR, 4.5Ba

Dit huis aan het water met uitzicht op Union Bay is zowel een praktisch familiehuis als een elegante oase van ruimte en licht. Het is ook een terugkeer naar de wortels, aangezien het nieuwe huis op de plek van het ouderlijk huis van de eigenaar staat. In een vleugel van het huis draait alles om retraite: een rustig hol, een luxe hoofdbad en een gezellige slaapkamer. De andere omarmt saamhorigheid: een ruime keuken, familiekamer en ontbijtbaai met uitzicht op het water. Tussen deze verschillende volumes bevindt zich een reeks verheven open ruimtes voor vermaak binnen en buiten.

De grote zaal was opgevat als een paviljoen aan het meer, gedefinieerd door architecturale betonnen muren en beschut door aanzienlijke houten en stalen balken. Een hele muur van hefschuifdeuren zakt uit het zicht om de kamer te openen voor frisse lucht, een groot terras en uitzicht op het theehuis, Union Bay en het Husky-stadion. Een tweezijdige open haard met gepolijste stalen bekleding definieert aparte ruimtes voor eten en zitten. Als aanvulling op de hoge hoofdruimte zijn nissen voor de ingang en de piano. Grote doorschijnende schuifpanelen bieden de kantoor- en gezinsruimtes indien gewenst meer privacy.

Behoefte aan comfort en flexibiliteit waren de belangrijkste doelstellingen in de keuken en de familiekamer. De verborgen werkstations verbergen lichtgewicht krukken die kunnen worden gebruikt wanneer extra zitplaatsen nodig zijn en de eetkamerstoelen in de ontbijthoek zijn ook gemakkelijk toegankelijk. De sectionele bank helpt de ruimte te definiëren, maar is ook inclusief in zijn vermogen om zowel het hele gezin als gasten te plaatsen.

De hoofdslaapkamer is een oase van eenvoud, verankerd door een muur van teakhouten latten en verwarmd door een gezellige open haard gewikkeld in een op maat gemaakte stalen omlijsting. Het komt uit op een klein privéterras met uitzicht op het theehuis en het meer daarachter.

Uniek is een trap op maat, geïnspireerd op de schoonheid van structuren in de natuur (denk aan sprinkhanenpoten). Het beschikt over elegant taps toelopende stalen stringers en vrijdragende doorschijnende acrylpanelen.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel DeForest Architects je vraag

Stel je vraag
No project photos added
Wil je meer weten?

Stel DeForest Architects je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Villa aan het water
Kersbergen Natuursteen Vloeren

Villa aan het water

Taatsdeuren Amsterdam
De Rooy Metaaldesign

Taatsdeuren Amsterdam

Belgisch hardsteen “L’Authentique”
De Opkamer

Belgisch hardsteen “L’Authentique”

Volgende project van
High Desert Modern
DeForest Architects

High Desert Modern

Bezoek website