COMPEN ARCHITECTEN

Woonhuis Asten

Op een groene, bosrijke locatie in Asten, heeft een bestaand jaren 70-huis plaats moeten maken voor een moderne villa in een warme architectuurtaal. De specifieke vorm van het voorgeschreven bouwvlak en het woonprogramma van de opdrachtgever hebben op een voor de hand liggende wijze geleid tot een ontwerp gebaseerd op het split-level principe.

Het plan is eenvoudig en helder van opzet, en heeft veel ruimtelijke kwaliteit. Het gebouw heeft een rechthoekige bouwmassa waarbinnen slaapvleugel met eronder gesitueerd het souterrain, de rug van het plan vormen. Door middel van 2 expressieve trappen, één aan de voorzijde en één aan de achterkant van het huis, wordt dit bouwdeel met het woongedeelte/werkruimte verbonden. Dit woongedeelte waarin ook de entree van het woonhuis is gesitueerd kenmerkt zich door de kwaliteit van de sfeervolle leefruimten met hun functionele ruimtelijkheid, mede als gevolg van de plaatselijke aanwezige hoogte van 4,5 meter.

De architectuur van het gebouw kenmerkt zich door een eenvoudige bouwmassa opgetrokken in een bijzondere baksteen. Waar de functie dit verlangt is een uitholling van de bouwmassa niet geschuwd, waardoor de binnenruimte en de groene omgeving als vanzelf in elkaar overgaan.

Fotografie: BASEPHOTOGRAPHY
Interieur: 05ontwerpt

Lees verder

Wil je meer zien van COMPEN ARCHITECTEN? Bekijk de pagina van COMPEN ARCHITECTEN voor meer projecten en bedrijfsinformatie.

Wil je meer weten?

Stel COMPEN ARCHITECTEN je vraag

Bezoek website

Bijdragers

Verlichting

Nieuw Sla de foto's op in de HOOG app

Pre sale
Ons nieuwe boek is uit! Het wachten wordt beloond.
Bestel nu ‘THE BEST’
Pre sale
Ons nieuwe boek is uit! Het wachten wordt beloond.
Bestel nu ‘THE BEST’
Pre sale
Ons nieuwe boek is uit! Het wachten wordt beloond.
Bestel nu ‘THE BEST’
Pre sale
Ons nieuwe boek is uit! Het wachten wordt beloond.
Bestel nu ‘THE BEST’
Wil je meer weten?

Stel COMPEN ARCHITECTEN je vraag

Bezoek website
Meer inspiratie
Luxe meubelen in royale tuin ,Meubilair, vloerkleed, tafel, veranda, bank, apparaat, plafondventilator, salontafel, gras, terras, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Blaauw Mini Pools
Overkapping met zwembad
Moderne voorgevel van luxe villa ,Gebouw, Kantoorgebouw, Architectuur, Gras, Deur, Huisvesting, Tafel, Hardhout, Terras, Campus, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Lab32
P-House
Luxe meubelen in royale tuin ,Gras, Plant, Huisvesting, Gebouw, Cottage, Huis, Stedelijk, Boom, Villa, Vegetatie, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
Spanjers Architect
Upgrade woning
Volgende project van
Huis, huisvesting, veranda, interieurontwerp, buitenshuis, villa, schuilplaats, terras, gras, dek, Luxe, Design, Exclusief, Modern, Maatwerk, Bijzondere, Mooie
COMPEN ARCHITECTEN
Villa Waalre
Bezoek website