Groenbedrijf van Vlierden

Zithoeken creëren rijke tuinbeleving

Deze langgevelhoeve groeide mettertijd uit tot een veredelde vierkantshoeve. Dat bood een boeiend uitgangspunt voor het ontwerp. Dankzij de bijgebouwen ontstond een beschutte binnenkoer die we hebben ingericht als terras. Grootformaat tegels definiëren de zitzone, platines geven de loopassen in het binnengebied aan. Hetzelfde materiaal vormt ook de oprit tot achteraan de bebouwing. Leibomen benadrukken de lengte van weg naast de woning.

Een immens grasvlak is beeldbepalend voor de achtertuin. De randen van het grasvlak zijn omzoomd met plantenborders. Her en der zijn verschillende zithoeken ingericht die garant staan voor een andere beleving. Een eerste zithoek is een tweede terras bij de woning. De bewoners kunnen hier indien nodig met zeildoek een afdak creëren om bescherming te vinden tegen zon of regen.

Een tweede zithoek wat verderop nestelt zich bij een waterpartij. Een platanendak biedt hier geborgenheid en schaduw. Vanaf het terras begeleidt een waterpartij een pad naar een laatste overdekt terras. Een open haard maakt van deze zithoek een gezellige verzamelplek voor koele zomeravonden.

Lees verder
Wil je meer weten?

Stel Groenbedrijf van Vlierden je vraag

Stel je vraag
Wil je meer weten?

Stel Groenbedrijf van Vlierden je vraag

Stel je vraag

Meer inspiratie

Stalen schuifdeuren project Antwerpen
Smederij Beirinckx

Stalen schuifdeuren project Antwerpen

Moderne klinkers
C-DS | Kasseien

Moderne klinkers

Acid Stain
Vernibo Interieur en Exterieur Afwerkingen

Acid Stain

Volgende project van
Strakke tuin met zwemvijver
Groenbedrijf van Vlierden

Strakke tuin met zwemvijver

Bezoek website