Landschappelijke tuin met lichtrijk tuinpaviljoen

Landschappelijke tuin met lichtrijk tuinpaviljoen

In een rustige uithoek van het platteland strekt zich een charmante tuin uit. Deze tuin voert een harmonieuze dialoog met de woning, waarbij beide naadloos samenvloeien tot een betoverend geheel. De tuin weet ook perfect in te spelen op het weidse landschap van de Vlaamse Ardennen dat haar omringt.

Te midden van het zachte gefluister van bladeren en het rustgevende kabbelende water van de zwemvijver, komt een eigentijdse tuin tot leven. Een plek waar je de tijd kunt vergeten terwijl je geniet van de rust en schoonheid om je heen. In deze tuin kun je genieten van de sereniteit en inspiratie die de natuur te bieden heeft doorheen alle  seizoenen, een waar toevluchtsoord weg van de drukte van alledag.

Grenzeloos groen

Dominic Christiaens: “Ik start steeds vanuit de sterkte van de architectuur. Dicht bij de woning is het groen georganiseerd en zijn de lijnen gedefinieerd, op die manier wordt de architectuur van deze nieuwbouw versterkt. Sobere tuinarchitectuur, waarbij de essentie gezocht werd en benadrukt wordt. Verder van de woning gaat de tuin over in lossere landschappelijke elementen. Zo gaat de tuin haast naadloos over in zijn omgeving. Grenzeloos groen.”

In samenwerking met de bewoners werd een lijst aan noodzakelijke elementen opgesteld. Een verwarmde zwemvijver op nummer één, speelruimte voor de kinderen, een multifunctionele tuinkamer voor feestjes en werk, een moestuin, pluktuin en boomgaard. Al deze zaken werden door Dominic perfect geïntegreerd in het totaalplaatje, waar connectie tussen architectuur, tuin en omgeving centraal staat.

Dubbele waterpartij

Bij het betreden van de woning valt je blik meteen op het panorama dat zich voor je uitstrekt. De langgerekte waterpartij die als een sierlijke gids de tuin in loopt.

De elegante, strakke waterpartij verwelkomt je met zijn serene schoonheid en comfortabele warmte, parallel met deze waterparij: de zwemvijver met biofilter. Hier werd met grote zorg een natuurlijk ogende zwemvijver met het gemak van een zwembad gecreëerd, het resultaat? Een harmonieus samenspel van rust en verfrissing.

De zwemvijver wordt op een constante temperatuur gehouden van 26 à 27 °C en ’s avonds kan men deze afdekken met een rolluik, om zo de ideale zwemtemperatuur te waarborgen. De biofilter krijgt bovendien ondersteuning van een zandfilter om zo het water helder te houden, ideaal voor een verfrissende sprong in deze natuurlijke spiegel op een heerlijk zonnige dag. De halfhoge beplanting naast de zwemvijver zorgt voor een geborgen gevoel tijdens het zwemmen, zonder in te boeten aan openheid en uitzicht als men toch verkiest om recht te staan.

Feest, werk en genieten

Deze zwemvijver kijkt uit op een tuinpaviljoen van 40 m2. Het combineert verschillende functies: van poolhouse en thuiskantoor, tot feestlocatie. De grote glaspartijen omkadert met zwartstalenframe zorgen ervoor dat het paviljoen een lichte look en feel krijgt, waardoor je vanuit de keuken binnenshuis zicht krijgt op het achterliggende deel van de tuin. Het paviljoen zelf beschikt ook over een keuken die je het hele jaar door kan gebruiken door de goede isolatie van het paviljoen en de aanwezige haard die zorgt voor een gezellige warmte op koudere dagen.

Terug naar blog