Logo strak Logo Strakk

Uniek project in nieuwbouwhuis; stalen trap en grote witte stalen wand

Uniek project in nieuwbouwhuis; stalen trap en grote witte stalen wand

Een nieuwbouwhuis werd gebouwd, midden in de oude Philips arbeiderswijk in
Eindhoven. De eigenaren waren op zoek naar een échte centerpiece: een custom made trap midden in de woonkamer. De fundering van de woning moest nog beginnen, dus we werden op het perfecte moment ingeschakeld. Het ontwerp van het huis volgt de laatste woontrends: de loft-achtige opzet heeft geen aparte keuken, hal of woonkamer. Alles komt samen in één ruimtelijke leefomgeving met in het midden een prominente en ruim opgezette dubbele bordestrap.

Omdat we vanaf het begin onderdeel waren van het ontwerpproces, is tijdens de bouw rekening gehouden met een ontwerp van zowel de trap als een glazen scheidingswand uit onze collectie. Hiermee creëren we een hal, zonder het open karakter van de woning te verliezen. De twee elementen zijn tijdens het ontwerpen van het interieur op elkaar en de ruimte afgestemd. De stijl van de woning is modern en minimalistisch waarbij het ontwerp van de trap zowel functioneel als visueel aantrekkelijk ontworpen is. Een object dat opvalt, maar past binnen de ruimte. Verticale lijnen zijn zowel in de trap als in de stalen wand toegevoegd in de vorm van massieve spijlen en canalé glas. Dit lijnenspel versterkt de visuele hoogte en breekt het licht op spectaculaire wijze.

Wij geloven in de kracht van het contrast tussen de zachtheid van het menselijke en de ruwe harde lijnen van het ontwerp. Het creëert een spanningsveld dat zelden ontstaat bij een alledaags object. Iets wat wij bij Interior Elements graag creëren.

Terug naar blog