Blockoffice Architecten

Villaproject Herk-de-Stad

Moderne villa met zwembad

De bouwheer had de beschikking over een vrij brede bouwgrond, die bovendien zuidwestgericht  was. De woning wordt aan de straatkant gekenmerkt door een speelse volumeopbouw, gesterkt door contrasten inzake kleur en materiaalgebruik.

In dit project staan onze kernprincipes zoals beleving, openheid, een maximaal ruimtegevoel en een spel van licht en schaduw centraal. We hebben gestreefd naar het vervagen van de grenzen tussen binnen en buiten door te werken met grote glaspartijen en  het voorzien van verschillende buitenruimtes die architecturaal in het hoofdvolume werden geïntegreerd.

Aan de straatzijde is de woning vrij introvert en gesloten, omwille van het respecteren van de vraag naar privacy en beperking van inkijk. Achteraan opent de woning zich totaal, naar de prachtige tuin met zwembad.

De buitenschil is voor het grootste deel afgewerkt in wit buitenpleisterwerk, aangevuld met vlakken in een donkere gevelsteen en zwarte aluminium lamellen. Het wit geeft de woning een frisse uitstraling en zorgt vooral achteraan voor een permanent vakantiegevoel.

De leefruimtes vloeien horizontaal vloeiend in elkaar door. Ze hebben elk hun eigenheid, maar door het kiezen voor een open circulatie met speelse openingen en perspectieven worden ze visueel wel met elkaar verbonden . Op die manier ontstaat overal een boeiende beleving.

Het hart van de woning wordt gevormd door de leefkeuken die centraal geplaatst werd. Een vide boven de eetruimte staat visueel in verbinding met de mezzanine en het terras op de verdieping. Het ruimtelijke knooppunt, brengt een zee van licht in alle aansluitende leefruimtes.

de masterbedroom bevindt zich op het gelijkvloers en werd opgevat als een hotelsuite. Ze beschikt over een dressing, een open badkamer en vooral een rechtstreekse toegang tot de tuin.

De eerste verdieping wordt voorbehouden voor de kinderen, die beschikken over een eigen leefruimte en terras, dat via een buitentrap connectie maakt met de tuin.

Er werd een semi-transparante overdekte eetruimte voorzien met manipuleerbare lamellen. Zwevende balken, bakenen lege ruimte af en vormen buitenkamers, die de interne beleving mee bepalen.

Het buitenleven staat centraal. Grote verzonken glaspartijen creëren een maximaal zicht op de achtertuin met zwembad.

Het strakke interieur bevat voornamelijk frisse en lichte materialen. Er werd gestreefd naar een harmonieus palet, met voornamelijk hoofdtonen in wit en grijs, aangevuld met warme accenten in eikfineer. De eigenheid van de bouwheer komt tot uiting in het voorzien van kleurrijke accessoires en kunst.

Ondanks de omvang van de woning, staat duurzaamheid centraal. Er werd grote aandacht besteed aan het maximaal beperken van de energievraag. De woning heeft dan ook een BEN-label.

 

Fotografie: Christophe van Couteren

Blockoffice Architecten

Stadsomvaart 165

3500 Hasselt

Tel. +32 (0)11 74 57 78

info@blockoffice.be

www.blockoffice.be

 

Meer weten over dit project?

Wij brengen u in contact met deze vakmensen.

Neem contact op