iXtra interior architecture

New building with practice space Poperinge

New construction with practice space furnished as a private 2-part home.

At the time, the new building with practice space adjoining the current dental practice was set up with the objective of accommodating an association practice in order to be able to use the vacated space for private use.

These predetermined objectives have been changed, with the reverse senario being implemented. Subsequently, while maintaining the existing infrastructure, an appropriate housing program had to be provided for. The part on the ground floor had to contain a fully-fledged and autonomous living program, while on the first floor a guesthouse had to be built.

On the ground floor, the roof lights present and the glass wall at the back with a view of the garden were very decisive factors for the conceptual layout. As a result, every important living area received the maximum amount of daylight. The internal glass wall that distinguishes the bathroom from the linear circulation area can be considered special.

Part of the double garage had to be used to provide the sleeping area with the necessary space. The continuity in the use of materials for all mutual functions, as well as the limited and suitable closures in the right place, resulted in a neglecting effect.

The same line was extended to the studio on the first floor, which also contains a fully-fledged living program but in a smaller scale. A previously open living concept was chosen in which all rooms (with the exception of the bathroom) are connected to each other.

The structural formal language of all practical interpretations nevertheless results in a division whereby every function acquires its own identity or intimacy.

Read more
Want to know more?

Ask iXtra interior architecture your question

Ask your question
Want to know more?

Ask iXtra interior architecture your question

Ask your question

More inspiration

Oak carport with tile tiles
‘t Landhuys Exclusieve houten bijgebouwen

Oak carport with tile tiles

Newly built villa Amstelveen
Choc Studio

Newly built villa Amstelveen

Timeless living on the IJsselmeer
Lifs interior design

Timeless living on the IJsselmeer

Next project by iXtra interior architecture
Villa Dadizele
iXtra interior architecture

Villa Dadizele

Visit website